Sport 08.09.2020.

TEŽAK ZALOGAJ ZA “VELIKANA IZ PLATONOVE” Ljubić izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučki Borac poražen je od ekipe Ljubića iz Pranjavora u utakmici Kupa Republike Srpske rezultatom 3:0 (na penale), a u regularnom dijelu meča rezultat je bio 0:0.

Borac je na megdan Ljubiću izašao sa kombinovanim sastavom, ali Prnjavorčani pokazali kao težak zalogaj za “Velikana Iz Platonove”.

Trener Ljubića Nikola Zeljković nije krio zadovljstvo nakon utakmice.

“Šta reći nako ovakve utakmcie. Drugi put izbacujemo Borac iz Kupa. Imali smo svoje šane koje nismo iskoristili. Borac je imao svoje šanse, na kraju smo ipak imali dovljno koncentracije da donesemo još jednu pobjednu našem klubu. Čestitam mojim momcima na borbenosti koja je na kraju dala rezultat. Čestitam i trenur Jagodiću i ekipi Borca na fer utakmici. Često kažu da sreća prati hrabre, a mi smo danas bili hrabri”, kazao je Zeljković.

Trener Borca Vlado Jagodić, u današnjoj utakmici odmarao je devet standardnih prvotimaca, ali ističe da to ipak nije razlog za danjašnji rezultat.

“Realan rezultat dana je bio 0:0. Mi nismo iskoristi svoje prilike a kada se dođe do penala to je već lutrija. Četitam fudbalerima Ljubića na današnjem rezultatu i prolazu u narednu fazu takmičenja. Oni su danas, što je i normalno pokazali kako se igra protiv Borca. Uložili su svoj maksimum, želja je bila vidljiva, i ja im iskreno čestitam na današnjem rezultatu”, zaključio je Jagodinć.

Obe ekipe sada se okreću prvenstvenim obavezama, Ljubić igra sa Slavijom (Istočno Sarajevo), dok Borac igra derbi kola Premijer lige sa Sarajevom.

(N.S/ Banjaluka.net)