Vijesti 20.06.2022.

“TI (SE) PITAŠ U BANJALUCI”: Stanivuković i Ilić razgovarali sa mladim

ČITANJE: 1 minuta

U organizaciji Omladinskog savjeta Republike Srpske u prostorijama Doma omladine mladi su imali priliku da razgovaraju sa gradonačelnikom Banjaluke, Draškom Stanivukovićem i predsjednikom Skupštine grada, Mladenom Ilićem.

Projekat Omladinskog savjeta Republike Srpske ” Ti se pitaš” finansira austrijska razvojna agencija, a realizuje se u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije u šest gradova Srpske.

Predsjednik Omladinskog savjeta RS Nikola Stjepanović istakao je da su mladi pokazali veliku zainteresovanost i dali veliki značaj za projekat.

– Mladi su iznijeli različite potrebe, probleme i inicijative kako bi unaprijedili grad u svim sferama – kazao je Stjepanović.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković istakao je da je biti mlad čovjek velika odgovornost.

– Ostavljamo budućim generacijama koje dolaze mnogo toga. Mi imamo mentalitet žaljenja, ali život ima pravila koja nisu propisana pravilno. Možemo da damo svoj kapacitet, grad ima svoju budućnost, nemamo vremena da klonemo duhom – rekao je Stanivuković.

Dodaje da je grad rame uz rame sa svakim čovjekom u Banjaluci.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić rekao je da bez obzira na funkcije najljepše se osjećaju među mladim ljudima.

– Imali smo priliku da čujemo pitanja mladih ljudi koji žele da se uključe u procese koji nisu direktno politički. Kroz naše resore djelovanja i uopšte gledanja na svijet i mlade ljude dali odgovore na mnoga pitanja – kazao je Ilić.

Naglasio je da ovakvi događaji daju teze za funkcionisanje grada Banjaluka ali i mladih ljudi, piše Glas Srpske.

(SB)