Magazin 16.05.2016.

Tibor Tišma: Rokenrol nikad nije napustio Banjaluku

ČITANJE: 2 minute
alexandia

Jedan od najperspektivnijih banjalučkih bendova, Alexandria otvorio je svirku u čast pobjede nad fašizmom – “Živjeti slobodno”. Koncert je održan u banjalučkoj Akvani, 9. maja, a nastupila su velika imena regionalne muzičke scene Vlatko Stefanovski, Partibrejkerski, Artan Lili i Elemental.

Frontmen benda, Tibor Tišma rekao je za ATV portal da mu prija epitet “najperspektivniji bend”, mada, kaže da je upitno ko je akreditovan i vičan u poslu ocjenjivanja bendova.

Nedavno se pojavio novi album ovog banjalučkog benda, “Vrzino Kolo”, za koji Tišma kaže da je iskorak u nešto potpuno novo.

“Zajedno sa pjesmom i istoimenim albumom “Vrzino Kolo” će da nastane i pozorišna predstava, konceptualno povezana sa albumom. Ovo je zbilja veliki iskorak od dosadašnjeg rada Alexandrije i interesantno je ući u nove vode gdje se sa mnogim stvarima prvi put susrećem i to mi sve ovo čini ogromno zadovoljstvo. Prvi singl i spot će da bude premijerno emitovan za MTV Adria za nekih mjesec dana, a plan je da i drugi spot izađe na vidjelo prije ljeta”, rekao je Tišma.

O muzičkom spektaklu povodom Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom “Živjeti Slobodno” Tišma vjeruje da je u pitanju fantastično zamišljena ideja.

“Ljudima treba da se s vremena na vrijeme podsjete kroz kakvo zlo smo prošli sa ideologijom koja je uzela maha kroz sve pore tadašnjeg društva. Fašizam nije pobijeđen, samo je pod drugim imenom prisutan u svakodnevnici, a ovakve stvari kao što je “Živjeti Slobodno” su tu da probude uspavane i da ih podsjete kako se lako zlo može ponoviti”, objasnio je Tišma.

Rock & roll nikada nije ni napustio Banjaluku, ubijeđen je frontmen Alexadrije.

“Uvijek je prisutan iz generacije u generaciju. Istina, sve teže i teže je pokušati napraviti nešto i ostaviti trag svog imena, ali to nikad neće značiti da će novi mladi ljudi odustati i prestati se baviti autorskim djelima kroz rock & roll i to kroz sve njegove derivate. Naglašavam autorski rad, jer sve drugo su kopije i sijenke onog što čini rock & roll”, poručio je Tibor Tišma.

(Atv)