Vijesti 20.02.2016.

Tijela ubijenih prebačena u Tripoli

ČITANJE: 1 minuta
sanduk
Tijela srpskih državljana Slađane Stanković i Jovice Stepić koji su ubijeni u vazdušnom napadu u Libiji, prebačena su u Tripoli, potvrdilo je libijsko tužilaštvo.

Kako je saopšteno, tela svih 40 ubijenih u napadu američkih vazdušnih snaga na kuću za koju se vjeruje da je služila kao kamp Islamske države su transportovana.

Kako prenosi portal “Libija herald”, ovo zvanično saopštenje stiže nakon spekulacija o tome da je u zgradi bilo i do 60 pripadnika terorističke organizacije.

Tužilaštvo je saopštilo da su na mjestu napada sprovedene neophodne istrage i da je “ispitano 40 tijela u bolnici u Sabrati”. Kako je saopšteno, uzeti su otisci prstiju, DNK uzorci i fotografije svih stradalih.

Objavljeno je i da su ispitani svi preživjeli u napadu i da su “oni potvrdili da su pripadnici ID i da su došli na obuku u Libiju, odakle bi krenuli u teroristične napade u Tunisu”.

Tužilaštvo je naložilo da se sve vezano za ovaj slučaj prebačeno u Tripoli, a bezbjednosne službe su objavile fotografije transfera, koji je obavljen u ranim jutarnjim časovima.

Tijela ubijenih Srba biće prebačena u Srbiju, gdje će biti održana i komemoracija, najavio je ministar Ivica Dačić.

(Agencije)