Region 22.12.2022.

Tijelo mrtvorođene bebe greškom stavili u veš-mašinu u bolnici na Kosovu

ČITANJE: 2 minute

Pokrenuta je istraga protiv ginekološkog odjela Opšte bolnice u Peći na Kosovu nakon što je otkriveno da je neko na odjelu greškom stavio tijelo mrtve bebe u mašinu za veš. Tijelo djeteta je iz mašine izvađeno u komadima, piše Kosovo-online.

Slučaj je potvrdila kosovska policija iz koje je saopšteno da istragu sprovode Državno tužilaštvo i Zdravstveni inspektorat.

“Policija je obaviještena o slučaju koji se dogodio u Regionalnoj bolnici u Peći i odmah je izašla na lice mjesta, državni tužilac takođe. Na lice mjesta izašli su i zdravstveni inspektori. Slučaj istražuju državni tužilac i zdravstveni inspektori”, saopštila je policija.

Otac bebe kaže da bolnica nije htjela predati tijelo

Izvori iz bolnice u Peći kažu da bolnica pokušava pod svaku cijenu zataškati slučaj te da se vrši pritisak na osoblje kako ne bi došlo do informacija iz bolnice. Kosovo-online piše da čak krivnju pokušavaju prebaciti na spremačice, kako ne bi u javnost izašlo ime medicinskog osoblja ginekologije.

Otac bebe kaže da je slučaj šokirao njegovu porodicu i da je događaj otkriven kada je bolnica odbila da preda tijelo bebe. Otac nikada nije prestao pokušavati saznati istinu o svom mrtvom djetetu, ali se šokirao kada je vidio ostatke bebe nakon što su je izvadili iz mašine za veš

Bolnica: Suspendovano je sedam zaposlenih i pokrenut je disciplinski postupak

U međuvremenu se oglasila pećka Opšta bolnica te je na svojoj internetskoj stranici objavila da je u ovom slučaju suspendovano sedam zaposlenih te da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

“Slučaj je još u postupku istrage i čim istražni organi i zdravstvena inspekcija budu izašli s nalazima i konačnim postupkom, javnost će biti obaviještena o detaljima i adekvatnim mjerama predviđenim zakonom”, stoji u saopštenju bolnice.

“U početnoj smo fazi istrage i ne možemo podijeliti više portparol Osnovnog tužilaštva u Peći.