Politika 12.01.2021.

Tim za reviziju: Tri člana se plaćaju po ugovoru o djelu

ČITANJE: 2 minute

Aktivisti partija i organizacija koji djeluju politički, objedinjeni u Tim za reviziju novog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, već su počeli sa radom, a brojna pitanja u vezi sa njihovim angažmanom u novom tijelu i dalje su neodgovorena.

Istina, na upit koji smo poslali Timu za komunikacije Gradske uprave Banjaluka dobili smo odgovore, ali bez preciznijih informacija o novčanim naknadama revizora angažovanih po osnovu ugovora o djelu.

„Predsjednica Komisije, Diana Cvijić, izabrana je jednoglasno, a kriterij za izbor je bilo desetogodišnje radno iskustvo na poslovima interne revizije. Komisija se sastoji od pet članova. Dva člana su zaposleni Gradske uprave, u Komisiji će raditi volonterski, dok su tri člana eksterno angažovana. Eksterno angažovani članovi se plaćaju na osnovu ugovora o djelu, uz napomenu da postoji mogućnost izmjene načina angažmana. Takođe, postoji mogućnost i izmjene tima, u smislu pridruživanja novih članova“, saopštili su iz Gradske uprave.

Na pitanje da li Tim za reviziju imati savjetodavnu ulogu u Kabinetu gradonačelnika ili izvršna ovlaštenja da vrši pregled ugovora, te podnosi krivične prijave nadležnim institucijma iz Gradske uprave, poručuju da Komisija radi po ovlaštenjima, uputama i dokumentima koje im gradonačelnik dostavi na uvid.

“Članovi tima imaju zadatak da daju određene preporuke i smjernice, na osnovu kojih će gradonačelnik podnositi prijave ili preduzimati druge korake u pravnoj borbi protiv svih nepravilnosti, ukoliko budu utvrđene”, navode iz Gradske uprave.

Dodaju da će članovi raditi po Poslovniku o radu Komisije, koju je donijela predsjednica Komisije Diana Cvijić, a da su njime definisana ovlaštenja, organizacija i način rada Komisije.

Takođe, Predsjednik komisije organizuje rad Komisije, odgovoran je za rezultate rada i za svoj rad odgovara gradonačelniku.

Podsjećamo, Tim za reviziju je konstituisan Rješenjem gradonačelnika kao Komisija za utvrđivanje stanja i zakonitosti rada Grada Banje Luke 29.12.2020. godine, a istom odlukom je izvršen izbor članova i predsjednika Komisije.

U Timu za reviziju su predsjednica Diana Cvijić, koja je ovlašteni revizor,  aktivista i kandidat pokreta „Banjaluka zove“ na lokalnim izborima za Skupštinu Grada Banjaluka, Jovana Kisin, diplomirani pravnik, borac za ljudska prava, aktivista i advokat članova grupe „Pravda za Davida“, Dario Sandić, advokat, dugogodišnji aktivista SNSD-a i sadašnji član probosanskog SDP-u u čijem dresu je bio nosilac odborničke liste za Banjaluku na prošlogodišnjim izborima.

U Timu su i Sanja Bukara, diplomirani pravnik, aktivista pokreta “Pravde” i službenica u Gradskoj upravi i Jelena Kos, diplomirani inženjer građevine.

(Banjaluka.net)

 

Oznake: Tim za reviziju