Vijesti 31.05.2016.

Tinejdžer skočio u Plivu i spasio život sugrađanki

ČITANJE: 2 minute

Najednom su, kako naglašava, on i njegovi drugovi Predrag Milovac i Dragan Erceg ugledali ženu kako pluta u rijeci Plivi. Ribić se nije dvoumio šta mu je činiti, već je skočio u vodu, izvukao svoju sugrađanku na obalu i tako je spasao. Time je ovaj tinejdžer rizikovao da i on zapadne u opasnost, ali ga je nadjačala želja da pomogne.

“Jedan od mojih drugova pomislio je da neko roni, a ja sam potom odgovorio da nije to u pitanju. Nisam oklijevao, već, pošto majicu ionako nisam imao, samo sam izuo papuče, bacio štap, prišao vodi, te skočio u vodu na glavu”, prisjeća se Ribić.

Ubrzo je uočio da je njegova sugrađanka bez svijesti, a potom ju je izvukao na obalu.

“Na obali sam joj dao vještačko disanje i faktički sam je oživio. To se sve dogodilo na lokalitetu Šipovačke bare”, napominje Ribić.

Naknadno je saznao da je riječ o ženi koja ima 49 godina, te da je iz mjesta Šumice. Ona je, kako napominje, pod njemu nepoznatim okolnostima upala u vodu.

“Bila je mokra, pa samim tim i teška, ali uspio sam je izvući. Moji drugari su bili na obali dok sam je izvlačio iz vode, i zvali su policiju”, naglašava Ribić.

Kada se žena osvijestila, nije govorila mnogo o tome kako je upala u vodu i da li je, eventualno, na ovaj način pokušala sebi da oduzme život.

“Sve vrijeme je ponavljala: ‘Otkud ja ovdje?’ Ništa drugo nije govorila”, uvjerava ovaj hrabri tinejdžer.

Na mjesto događaja potom je došla policija, te su policajci ženu smjestili u svoje vozilo, a Ribić je otišao kući, s tim što je naknadno policiji ispričao sve detalje o tome kako je spriječio tragediju.

“Naučio sam plivati prije pet godina. Sada mogu da kažem da sam ponosan što sam spasao nečiji život”, zaključuje Ribić. Iz CJB Banjaluka potvrđeno nam je da im je ovaj slučaj prijavljen, ali njihove potpunije informacije do zaključenja ovog broja “Nezavisnih” nismo uspjeli dobiti.

Spriječili ga da se ubije

Brzom i efikasnom reakcijom policajaca, zajedno sa građanima, muškarac, kojem ime nije saopšteno, spriječen je da se ubije skokom sa visećeg mosta u banjalučkom naselju Novoselija. Po podacima iz CJB Banjaluka, prethodno je pripadnicima banjalučke Policijske stanice Lauš u subotu u 20.50 prijavljeno da taj muškarac namjerava da izvrši samoubistvo, u čemu je, srećom, kasnije i spriječen.

“To lice je zbrinuto u prostorije Klinike za psihijatriju. Navodimo da je ovo drugi slučaj u proteklih sedam dana gdje je od strane policijskih službenika spriječeno samoubistvo”, saopšteno je iz CJB Banjaluka.

(Nezavisne)