Sport 01.11.2015.

Tod: Šumaher se i dalje bori

ČITANJE: 1 minuta
sumaher
Sedmostruki svjetski šampion Mihael Šumaher se i dalje bori, tvrdi predsjednik Svjetske automobilske federacije Žan Tod.

Šumaher je doživio teške povrede glave u padu tokom skijanja krajem 2013. godine, potom je šest mjeseci bio u komi i prije više od godinu dana je prebačen na kućno liječenje.

Todove riječi stižu samo dan pošto su se pojavile informacije da ni najbliži prijatelji više ne posjećuju legendarnog Nijemca.

Francuz je bio tim šef Ferarija u vrijeme kada je Šumaher bio nezaustavljiv u Formuli 1, što potvrđuje pet titula koje je osvojio od 2000. do 2004. godine.

-Mihael mi je blizak prijatelj i imam blizak odnos i sa njegovom porodicom. Moramo da ga natjeramo da se bori zajedno sa svojom porodicom – rekao je Tod.

Šumaher je svoju prvu titulu osvojio 1994. godine kao vozač Benetona, a u narednoj sezoni je uspio da je odbrani. Vrlo brzo je prešao u Ferari, u kojem je ostvario do tada neviđenu dominaciju u Formuli 1, prije nego što se povukao 2006. godine. Međutim, vratio se u šampionat tri godine kasnije, ali tokom tri sezone najbolji rezultat je ostvario na Velikoj nagradi Evrope 2012. godine u Valensiji, kada je bio treći.

Tod je pred trku u Meksiku, koja se vozi od 20 časova, rekao da ga je treća titula vozača Mercedesa Luisa Hamiltona podsjetila na Šumaherova ostvarenja.

– Bilo je zanimljivo vidjeti brojke pošto je Luis po treći put postao svjetski šampion. Bio sam ponosan na sve ono što je Mihael postigao, a ponekad i zaboravite šta je sve uradio. Često ga viđam i moram da kažem da se i dalje bori- naglasio je Tod.

(B92)