Vijesti 30.06.2021.

Todorović: Do sada dato oko 36.000 vakcina protiv virusa korona

ČITANJE: 1 minuta

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović izjavila je danas da vakcinacija građana na Banjalučkom velesajmu protiče po ustaljenom planu, te da je do sada dato oko 36.000 vakcina protiv virusa korona.

“Aplicirali smo izuzetno veliki broj vakcina i zaključno sa petkom, 2. jula, saopštićemo koliko građana je vakcinisano prvom, a koliko drugom dozom”, rekla je Todorovićeva.

Ona je navela da se svaki dan očekuje da stigne druga komponenta vakcine “sputnjik ve”.

“Ovog časa ne mogu tačno reći da li će to biti u toku ove sedmice ili naredne, ali imamo informacije da bi uskoro trebala da dođe”, rekla je Todorovićeva.

Ona je navela da se nastavlja sa akcijom “Dan otvorenih vrata” vakcinalnog punkta.

“Imamo određenu količinu `sputnjik ve` vakcina i očekujemo `fajzer` i `sinofarm` vakcine za prvu dozu”, rekla je Todorovićeva.

Ona je dodala da se očekuje da Agencija za lijekove i medicinska sredstva da dozvolu za upotrebu kontigenta vakcina “fajzer” koje su došle u BiH.

Todorovićeva je navela da je 36 volontera Crvenog krsta radilo 61 dan na vakcinalnom punktu, te da su poklonili gradu Banjaluka, Domu zdravlja i građanima više od 2.200 radnih sati volonterskog rada i bili velika pomoć u vakcinaciji.

Specijalista radilogije u Domu zdravlja Banjaluka Zoran Radulović rekao je da je na Odjeljenju radiologije u proteklih 15 mjeseci urađen rentgen pluća za više od 13.000 pacijenata.

On je dodao da ovo odjeljenje trenutno radi ultrazvučne preglede post kovid pacijenata, koji su besplatni.

(Srna, E.M)