Vijesti 12.05.2020.

TODOROVIĆ: Ove sedmice manji broj novozaraženih

ČITANJE: 1 minuta

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Tododorović rekla je da su u ovom gradu do danas zabilježena 524 lica pozitivna na virus korona, kao i da je evidentiran manji broj novozaraženih u prvim danima ove, u odnosu na početak prošle sedmice, te izrazila nadu da će ovaj trend biti nastavljen i u narednom periodu.

Todorovićeva je upozorila da je trenutno faza popuštanja mjera, koja će značajno opteretiti zdravstveni sistem i kontrolne organe.

“Molim građane za razumijevanje i strpljenje u kontaktu sa zdravstvenim radnicima, te je veoma važno da i dalje poštujemo mjere fizičke distance i nošenja zaštitne opreme, kao i intenzivnije održavanje higijene”, rekla je Todorovićeva nakon sjednice Štaba za vanredne situacije grada Banjaluka.

Ona je pohvalila sugrađane starije životne dobi, koji su se u najvećoj mjeri pridržavali dosadašnjih mjera i uputstava u prevenciji suzbijanja virusa korona.

“Još jednom bih zamolila da nastave sa dosadašnjom dobrom praksom i da izlaganje virusu svedu na nivo koji neće ugroziti njihovo zdravlje”, rekla je Todorovićeva.

Prema njenim riječima, od ukupno 524 lica u Banjaluci koja su pozitivna na virus korona, 261 lice je ozdravilo, dok je 25 preminulo.

“U kućnoj izolaciji je oko 687 lica, dok je zdravstveni nadzor završen nad 4.960 lica, a u protekla i 24 časa sa simptomima akutne respiratorne infekcije u banjalučki Dom zdravlja javilo se 25 pacijenata”, rekla je Todorovićeva.

Ona je medicinskim sestrama i tehničarima čestitala 12. maj, Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara, te im zahvalila za nesebičan i požrtvovan rad koji su pružili u proteklom periodu.

(Srna)