Politika 28.12.2022.

TODOROVIĆ: SP će odlučiti na kojoj funkciji ću ostati

ČITANJE: 1 minuta

Poslanik SP Srđan Todorović i direktor Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srpske govorio je na današnjoj sjednici o svoje dvije funkcije, te odgovorio da li će se jedne odreći.

Napominje da je prije četiri godine izabran za poslanika, dok je bio na funkciji direktora, te da su nadležne institucije potvrdile da nije u sukobu interesa, ali da ne može prisustvovati tačkama u kojima se raspravlja o ovoj ustanovi.

– Nisam za obavljanje dvije funkcije i to nije sporno, neću ostati na obje. Na kojoj ću biti, to ćemo odlučiti mi u partiji, u koaliciji, kada se za to stvore uslovi – rekao je Todorović.

Odgovorio je opoziciji i zašto je u prethodnom periodu bio na dvije funkcije istovremeno.

– Zato jer je iza mene bio čovjek kojem nisam htio da prepustim mandat. Nisam imao povjerenja u njega, što se pokazalo opravdanim. Sada imam izbor i napraviću ga. Mi ćemo ga napraviti, a ne vi – njegova je poruka.

Istakao je da njegova plata Fond godišnje košta nešto više od 40.000 KM.

– Došao sam u Fond kada je budžet bio 1,5 milion KM, a sada će biti gotovo 15 miliona. Fond je postao institucija prihvaćena od strane međunarodnog donatora – zaključio je Srđan Todorović.

Poslanici su prijepodne raspravljali o prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Fondu i finansiranju zaštite životne sredine, prenosi Srpskainfo.

(SB)