Vijesti 18.03.2023.

Tokom dana sunčano i toplije, uz slab istočni vjetar

ČITANJE: 1 minuta

Servisne informacije za subotu, 18. mart 2023.

Policijska uprava

U protekla 24 časa u Banjaluci su se dogodila tri krivična djela (nasilje u porodici – 1, falsifikati – 1 i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari – 1). Javni red i mir nije narušavan. Bilo je 12 saobraćajnih nezgoda, jedna s posljedicama po lica u kojoj je jedno lice lakše povrijeđeno.

Hitna pomoć

U Službi hitne medicinske pomoći pregledano je 58 odraslih pacijenata i 22 djeteta, a obavljeno je 27 kućnih posjeta.

UKC RS

Na Odjelu za akušerstvo obavljeno je 6 poroda i rođeno 6 beba, četiri djevojčice i dva dječaka.

Vatrogasna jedinica

Vatrogasna brigada je imala tri intervencije: požar – 2 i tehnička intervencija – 1.

Elektrokrajina

Snabdijevanje grada električnom energijom jutros je uredno, a zbog planiranih radova na elektro-energetskim objektima, danas će bez električne energije biti, u vremenu od 08.00 do 14.00 časova dijelovi ulica: Petra Velikog i Sestara Levi.

Vodovod

Snabdijevanje grada vodom jutros je uredno a kvalitet isporučene vode zadovoljava odredbe Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Danas i sutra, 18.03. i 19.03.2023. godine, izvodiće se radovi na magistralnom cjevovodu “F 1000 mm” u ulici Sime i Ilije Partala. Zona radova će biti ograđena i označena saobraćajnim znakovima u skladu sa propisima, a svi učesnici u saobraćaju se mole za strpljenje i povećan oprez.

Takođe, u nedelju 19.03.2023. godine, doći će do obustave rada fabrike vode, što u periodu od 06.00 do 18.00 časova može dovesti do smanjenja pritiska u mreži i privremenog prekida u snabdijevanju vodom Grada Banja Luka.

Prognoza vremena

Jutro pretežno vedro i hladno, tokom dana sunčano i toplije. Vjetar slab istočni. Minimalna temperatura vazduha oko -1°C. Maksimalna temperatura vazduha oko 16°C.