Vijesti 04.01.2021.

Tokom novogodišnje noći i vikenda kafićima izrečene kazne od 80.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Inspekcijski organi Republike Srpske su u okviru pojačanog nadzora u novogodišnjoj noći i u dane vikenda izrekli kazne od 80.000 KM, dok je za 12 ugostiteljskih objekata izrečena i mjera privremene zabrane rada.

Kazne su izrečene zbog kršenja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, saopšteno je iz Republičke uprave za inspekcijske poslove.

Republički inspektori su, u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave, protekle sedmice obavili 3.230 kontrola i u 60 slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju.

Utvrđene nepravilnosti odnosile su se na propuste u organizaciji radnog prostora, kršenje radnog vremena utvrđenog zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, te veći broj lica za jednim stolom, suprotno preporukama Instituta za javno zdrvastvo Republike Srpske.

Za pojačan nadzor u novogodišnjoj noći i tokom proteklog vikenda, Inspektorat je formirao 130 timova koji su radili u smjenama, a u punom kapacitetu angažovani su republički inspektori iz svih 13 inspekcijskih sektora.

U skladu sa već uspostavljenom saradnjom sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, podršku inspektorima na terenu pružali su i pripadnici policije.

U okviru sprovođenja preventivnih mjera zaštite od epidemije, do sada je obavljeno više od 33.300 inspekcijskih kontrola, u kojima su izrečene kazne u iznosu od 496.000 KM, dok je za 48 objekata izrečena mjera privremene zabrane rada.

Nadležni kontrolni organi će i u narednim danima nastaviti sa pojačanim kontrolama na terenu, navedeno je u saopštenju.

Iz Inspektorata su pozvali privredne subjekte i građane da i dalje ostanu odgovorni i dosljedni u poštovanju preventivnih mjera i na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv virusa korona.

(Nezavisne)