Vijesti 23.10.2020.

Tokom vikenda besplatni mamografski pregledi za Banjalučanke

ČITANJE: 1 minuta

Povodom mjeseca borbe protiv raka dojke, Dom zdravlja organizuje besplatne preventivne mamografske preglede za žene s područja Banjaluke, piše “Srpskainfo”.

Cilj kampanje jeste ohrabriti žene da redovno idu na preventivne preglede, kako bi se eventualna bolest otkrila na vrijeme i samim tim povećao stepen izlječenja.

Timovi porodične medicine pozivaju pacijentkinje starije od 50 godina, a pregledi se obavljaju vikendom u objektu Poliklinike.

“Pozvali smo žene koje ispunjavaju kriterijume za mamografiju da u subotu i nedjelju dođu u našu službu da im se uradi mamografski pregled. S obzirom na to da je oktobar mjesec borbe protiv raka dojke, naši radnici, radiološki tehničari i radiolozi su uložili dodatni napor i svoje slobodno vrijeme kako bi obezbijedili pravovremene preventivne mamografske preglede našim sugrađankama. Znamo da je svim građanima otežan pristup uslugama primarnog i sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite, pa zato i koristimo ovu priliku da na neki način povećamo broj preventivnih  pregleda koji su u ovom periodu epidemije, nažalost, bili izuzetno niski”, rekla je direktorka Doma zdravlja Nevena Todorović.

Prošlog vikenda urađeno je ukupno 29 mamografskih snimaka, a akcija je planirana i ovog vikenda. Pregledi se odvijaju uz striktno poštovanje epidemioloških mjera propisanih od strane Instituta za zaštitu zdravlja Republike Srpske.

(N.S/ Banjaluka.net)