Politika 29.06.2022.

TOPIĆ NASMIJAO ODBORNIKE: Tražio pomoć za klub u kojem se trenira ples oko šipke

ČITANJE: 1 minuta

Odbornik SNSD u Skupšini grada Dragoslav Topić je u toku aktuelnog časa današnjeg zasjedanja predložio da Grad podrži rad “Kluba Sport studia”.

Taj prijedlog je izazvao smijeh prisutnih odbornika, u momentu kada je Topić objasnio da se radi o klubu u kojem se trenira ples oko šipke, prenosi Srpskainfo.

– Znam da čim neko čuje da se radi o plesu oko šipke ljudi to potcjenjuju. Ja smatram da ljudima koji su dio ovog kluba treba nekako pomoći – rekao je Topić.

Dodao je da ovaj klub ima problemi sa prostorom za rad i sa nabavkom opreme koja je skupa, a finansiraju se od članarina.

– Oni ne mogu da konkurišu za stedstva koja Grad dodjeljuju za sportske klubove koji se boduju kroz takmičenja. Siguran sam da ima neki način da im se pomogne – kazao je on.

U resornom odjeljenju su rekli da se ovaj klub uz odgovarajuću dokumentaciju može prijaviti na javni poziv koji raspoređuje budžetska sredstva kroz dodatni program.

Kroz taj javni poziv sredstva Grada se raspoređuju organizacijama ne pripadaju zaokruženom takmičarskom sistemu, kao što su škole sporta i slično.

(N.S)