Vijesti 13.10.2021.

TOPIĆ: Nemam simptome, ne znam na osnovu čega Begić zaključuje ko treba u samoizolaciju

ČITANJE: 2 minute

Gospodin Topić je pet dana znao da je njegova supruga pozitivna na korona virus i usudio se doći u Skupštinu grada, rekao je odbornik PDP Ivan Begić.

Njegove riječi uznemirile su one koji su bili u kontarku sa šefom Kluba SNSD Dragoslavom Topićem, koji je i sam pozitivan na koronu. Topić je za Srpskainfo rekao da je postupio odgovorno i odmah po dobijanju informacija da je pozitivan obavijestio rukovodstvo Skupštine i Grada.

– Kao prvo, očekivao sam od kolege Begića da me nazove i pita kako sam, a ne da lažima i obmanama javnosti pokuša da skupi jeftine političke poene. Za razliku od njega, ja sam sinoć odmah kontaktirao svoje zaražene kolege. Ja sam odgovoran čovjek, što sam pokazao i juče kad sam, odmah po dobijanju informacije da sam pozitivan, obavijestio rukovodstvo Skupštine i Grada. Pokazao sam odgovornost i kao direktor JU Studentski centar, gdje je u počecima borbe protiv kovida bio smještaj za zaražene osobe. Ne znam samo u čijoj glavi može da bude takva konstrukcija kao što je očigledno u glavi Ivana Begića, ali neka se on s tim bori. Ja neću optuživati nikog ni od onih koji su danima sa simptomima hodali po Gradskoj upravi – rekao je Topić za Srpskainfo.

Poručio je da ne zna ni koga interesuje njegov bračni status i na osnovu čega Begić zaključuje ko treba u samozolaciju, a ko ne.

– Valjda za sve postoje propisane procedure. Ja se njegovim statusom ne bavim. Svi znamo kako se virus prenosi i koliko traje proces inkubacije, pa postavljam logično pitanje gdje se zarazilo šest osoba iz skupštine. Svima koji su zaraženi virusom korona, ne samo u Gradskoj upravi, želim brz oporavak – poručio je on.

Dodao je da nema nikave simptome i da se osjeća dobro.

Kako saznajemo, Gradska uprava je juče iz Odjeljenja za inspekcijske poslove dobila rješenje o izolaciji za suprugu Dragoslava Topića.

– U njemu je navedeno da je imenovana pozitivna na virus korona, nakon čega su službenici Komunalne policije izvršili kontrolu izolacije. S obzirom da je imenovana dobila rješenje o kućnoj izolaciji, iz razloga što je pozitivna na virus korona, ista je imala saznanja od ranije da je pozitivna na virus – rekli su za Srpskianfo iz Gradske uprave Banjaluka.

(SB)