Vijesti 04.12.2020.

Topić: Studentima koji su greškom uplatili cijeli iznos za menzu i smeštaj biće vraćen novac

ČITANJE: 1 minuta

Studentima bez jednog roditelja i djeci ratnih vojnih invalida koji su stanari Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci i koji su zbog tehničke greške uplatili cijeli iznos za menzu i za smeštaj novac će biti vraćen, potvrdio je za “Nezavisne” Dragoslav Topić, direktor doma.

Dodao je da im neće biti uskraćena dosadašnja prava, jer je informacija da se za njih ukida subvencija za smještaj i ishranu u menzi nastala usljed tehničke greške.

Stanarka doma Marija Andrić iz Višegrada, studentkinja četvrte godine, ističe da je studentima stiglo obavještenje da subvencije neće biti ukinute, ali da se nada da će u narednim danima studentima  bez jednog roditelja i djeci ratnih vojnih invalida novac biti vraćen.

Podsjetimo, studenti su prethodnih dana, smatrajući da su oštećeni odlukom SC “Nikola Tesla”, pokrenuli  peticiju u domu, o kojoj su  obavijestili i Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS. Iz ovog ministarstva  kratko su za “Nezavisne” rekli da, budući da je rukovodstvo doma ispravilo odluku o načinu plaćanja za navedene kategorije studenata, oni nemaju potrebe da se uključuju u to.

(N.S/ Banjaluka.net)