Politika 15.01.2021.

Topić tvrdi da je Stanivuković u Bronzanom Majdanu obilazio tetku

ČITANJE: 2 minute

Građani najbolje znaju u kakvom je haosu juče bio grad. Imali smo prohodne puteve, ne zahvaljući radu gradskih službi, već Božijoj volji, suncu koje se pojavilo na nebu i temparatura je došla u plus, rekao je to šef kluba odbornika SNSD Dragoslav Topić komentarišući reakciju gradonačelnika na jučerašnju situaciju u Banjaluci.

Kazao je da i danas sporedne ulice nisu očišćene.

– Ulica u kojoj ja živim, manastira Gomionice, je bila u potpunom kolapsu nekih 40 minuta, gdje se grtalica čak zaglavila pa je dolazila policija, morali su stavljati lance – naveo je on i naglasio da je put prema Donjim Kolima bio totalno neprohodan.

Postavljam pitanje da li će se to dešavati i ubuduće. Djeca idu u školu radnici putuju na posao i ko će odgovarati u slučaju da neko zakasni na posao zbog neočišćenog grada. Iskreno se nadam da se takva situacija se neće ponoviti. Ne znamo ko je kriv i ne žalimo da okrivljujemo radnike, koji rade na održavanju. Mi čak sumnjamo da gradonačelnik nije izdao nalog za čišćenje. Sve se ovdje radi pod velom tajne. Vidjećemo šta će biti u narednom periodu daćemo još jednu šansu kada je u pitanju čišćenje grada, onda ćemo imati stav – naglasio je Topić.

Smatra da je današnja pres konferencija gradonačelnika na kojoj je on govorio o jučerašnjoj situaciji „populističko spinovanje“.

– Danas smo dobili obavještenje da gradonačelnik sa grtalicom “Čistoće” nije obilazio teren i građane, već neku nerođenu tetku u Bronzanom Majdanu. Ako je to posao gradonačelnika onda svaka čast. Onda je mogao to raditi sa vozilom koje je ispred Gradske uprave, koje ima pogon na sve četiri točka i košta više od 100.000 KM a ne na račun građana Banjaluke – zaključio je on.

(Srpskainfo)