Vijesti 28.02.2017.

“Toplana” na dnevnom redu sredinom marta

ČITANJE: 1 minuta

Odbornici će o sudbini “Toplane” odlučivati na sjednici Skupštine grada koja treba da bude održana sredinom marta, a spas za ovo preduzeće pokušaće potražiti u strateškom partnerstvu, saznaju “Nezavisne”.

Niame, ranije je najavljeno da će Gradska uprava do današnjeg skupštinskog zasjedanja uputiti prijedlog za rješenje problema “Toplane”, čiji je dug dostigao skoro 85 milona KM.

– Pitanje ‘Toplane’ neće se naći na današnjoj sjednici, ali će najvjerovatinije biti pred odbornicima sredinom marta. Kolegijum Skupštine grada trebalo bi da zasjeda u četvrtak, nakon čega će biti poznati detalji, rekao je Budimir Balaban, predsjednik Skupštine grada.

Danas će se na sedmoj sjednici Skupštine grada naći 28 tačaka, između ostalih Prijedlog rješenja o izboru potpredsjednika Skupštine, Prijedlog odluke o utvrđivanju statusa udruženja od interesa za grad, Prijedlog odluke o stavljanju van snage Odluke o osnivanju Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka, Prijedlog programa sufinansiranja kulturnoumjetničkog amaterizma, književnog stvaralaštva, programa i projekata u oblasti kulture i turizma za 2017. godinu, Prijedlog kalendara kulturnih, turističkih i ostalih manifestacija grada Banjaluka za 2017. godinu, Prijedlog programa finansiranja sporta i fizičke kulture grada Banjaluka za 2017. godinu te Prijedlog godišnjeg kalendara sportskih manifestacija grada Banjaluka.

Zoran Talić i Tatjana Čičić-Odžaković su obavijestili Skupštinu grada da su napustili PDP i da od sada nastupaju kao nezavisni odbornici.

(nezavisne.com)

Oznake: Zoran Talić