Vijesti 08.12.2015.

Toplana: Ostvarena ušteda nije dovoljna za sanaciju stanja

ČITANJE: 1 minuta
toplana
Direktor banjalučkog preduzeća “Toplana” Mićo Milovanović rekao je da je aktuelno rukovodstvo uspjelo da ostvari uštedu od oko 18 miliona KM, ali da to nije dovoljno da bude sanirano stanje u preduzeću.

Milovanović je naveo da su uštede ostvarene drugačijim upravljanjem, te smanjenjem broja zaposlenih za 20 odsto.

Komentarišući izjavu odbornika PDP–a u Skupštini grada Banjaluka Zorana Talića da što prije treba uraditi detaljnu analizu poslovanja ovog preduzeća kako bi se ustanovilo da li se ugovori zaključuju po zakonu i pod kojim uslovima, Milovanović je rekao da je spreman da pocijepa svoju diplomu o zvanju doktora ekonomskih nauka ako bilo ko u Banjaluci napravi bolju analizu poslovanja nekog preduzeća u odnosu na izještaj o poslavanju “Toplane” koji je on napravio za prošlu godinu.

-Osim toga, odbornik Talić je svojevremeno tvrdio da nikada nije dobijao ažurnije i potpunije podatke za sva postavljena pitanja nego što sam ja dostavljao, što dovoljno govori o transparentnosti rada ‘Toplane” – istakao je Milovanović.

On je naveo da je ljetos bio raspisan tender za nabavku mazuta, ali da se tada niko nije javio na uslove koje je “Toplana” mogla da ponudi.

-Uglavnom je traženo da se obezbijedi bankarska garancija i da se mazut plaća unaprijed, što ‘Toplana’ zbog stanja u kom se nalazi ne može da ispuni- rekao je Milovanović.

On tvrdi da “Toplana” sada nije u gorem stanju nego što je bila kada je prešla pod gradsko upravljanje.

(Agencije)