Vijesti 01.09.2016.

Torta na vrhu Triglava za planinarku iz Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Planinari Alpinističkog kluba “Samit” osvojili su najviši vrh Slovenije, Triglav. Pored uspješnog uspona, ova akcija će članovima ostati u sjećanju i po tome što je jedan od vodiča Miroslav Trivić na vrh iznio i tortu sa svjećicama koja je bila iznenađenje za rođendan člana ekspedicije iz Banjaluke Natašu Milošević.

– Kada sam čuo da se alpinistkinja iz našeg kluba odlučila da ide na ovaj uspon iako joj je rođendan, pala mi je na pamet ideja da iznesem na vrh tortu sa svjećicama, a da niko za to ne zna. Slavljenica je ostala u čudu, a potekle su i suze radosnice – rekao je Trivić.

Dodao je da je u usponu učestvovao 21 planinar i da su im se pridružili planinari iz Prijedora, Foče i Teslića.

– Uspon je završen u kraćem vremenu od planiranog. Bez obzira na zahtjevnost staze, Aljažev stolp smo dosegli nakon 11 sati, što je bilo čitav sat prije planiranog vremena, a sve je išlo u prilog tome da se do vrha dođe već prvog dana pohoda – kazao je Trivić.

Nakon veoma napornog prvog dana, uslijedio je silazak sa najvišeg vrha bivše Jugoslavije visokog 2.864 metra.

– Uspon na Triglav, sa svojim izazovima, bio je novo iskustvo i nova visina za mnoge učesnike, ali i prilika da dobiju drugačiju i širu sliku o sebi i svijetu koji nas okružuje. Riječi nisu dovoljne da dočaraju zadovoljstvo i sreću zbog uspješnog uspona, a planinarstvo kod nas ima budućnost – rekao je Trivić.

(Glas Srpske)