Sport 28.09.2020.

TRAČAK NADE: I dalje otvorena mogućnost da rukometaši Borca zaigraju u SEHA ligi

ČITANJE: 1 minuta

Iako se činilo da će Borac m:tel ostati bez učešća u SEHA – Gazprom ligi postoji tračak nade da će banjalučki rukometaši ipak nastupiti u njoj.

Naime, iz rukovodstva regionalnog takmičenja je stigao odgovor na pitanje da li je spisak od deset klubova konačan, a iako nije jasno precizirano da li se i dalje razmišlja o ligi sa 12 timova čini se da postoji ta mogućnost, piše Srpskainfo.

– Rukometni klub Borac m:tel je jedan od zainteresovnih klubova za učešće u desetoj sezoni SEHA lige, a kao što je prethodno navedeno, učesnici će biti uskoro poznati. Vezano za sistem takmičenja, radimo na tome da pronađemo najbolje i sigurno rješenje za sve klubove, a isto će biti poznato u bližoj budućnosti. Naglašavamo da je najvažnije da se rukomet vratio te da smo pokazali da SEHA Gazprom liga ide dalje – stoji u dopisu iz SEHA lige.

Ranije je portal balkan-handball.com objavio vijest da je pala odluka da će liga brojati deset klubova koji će biti podijeljeni u dvije grupe, a to su: Vardar, Tatran Prešov, Vojvodina, Motor Zaporožje, Nekse Našice (grupa A), te Eurofarm Pelister, Vesprem, PPD Zagreb, Meškov Brest i Metaloplastika (grupa B).

(SB/banjaluka.net)

Oznake: RK Borac, SEHA liga