Vijesti 20.04.2018.

TRADICIONALNA AKCIJA Radnici “Elektrokrajine” dali 121 dozu krvi

ČITANJE: 1 minuta

Radnici banjalučkog preduzeća “Elektrokrajina” u petak su organizovali tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi radnika ovog preduzeća, a ovom prilikom prikupljena je 121 doza.

Rajna Šindrak iz Banjaluke u ovakvim akcijama učestvovala je već 39 puta.

“Ova akcija je značajna za mene jer sam pomogla drugim ljudima i svima koji mogu preporučujem da učestvuju u njoj, kao i u drugim ovakvim događajima”, kazala je Šindrakova.

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi “Elektrokrajine” postoji od 2000. godine.

“Već 18 godina članovi Aktiva dobrovoljnih davalaca u aprilu i septembru daju krv”, rekao je Vukašin Ćirić, predstavnik ovog aktiva.

U ovogodišnjoj proljećnoj akciji učestvovalo je više od 150 radnika “Elektrokrajine” i 20 kolega iz bratskih aktiva drugih srodnih preduzeća iz RS i Srbije.

Aktiv dobrovoljnih davalaca “Elektrokrajine” ima nekoliko članova koji su krv dali više od 50 puta. Samo u posljednjih pet godina broj članova Aktiva je sa 230 porastao na 430, a u svakoj akciji ima po 10 novih, koji prvi put daju dragocjenu tečnost.

Predrag Klincov, portparol “Elektrokrajine”, kazao je da je ova akcija tradicionalna.

“Uprava preduzeća svrsishodno podržava Aktiv davalaca krvi, dajući logističku i svaku drugu podršku. Ovo je jedna od najplemenitijih akcija koje se mogu sprovesti u našem društveno odgovornom poslovanju. ‘Elektrokrajina’, pored svoje osnovne djelatnosti snabdijevanja i distribucije električne energije, nastoji na razne načine pomoći široj društvenoj zajednici”, rekao je Klincov.

(Nezavisne)