Vijesti 02.11.2018.

TRADICIONALNA HUMANITARNA AKCIJA Maturanti prikupili 350 doza krvi

ČITANJE: 1 minuta

Učenici deset srednjih škola prikupili su tokom jesenje akcije dobrovoljnog darivanja krvi 350 doza najdragocjenije tečnosti.

Veselka Ćejić, šef Službe za prikupljanje krvi u Zavodu za transfuzijsku medicinu RS, kazala je da je jesenji ciklus akcija dobrovoljnog davanja krvi za škole počeo 5. oktobra s učenicima Gimnazije.

Dobrovoljnom pozivu pridružili su se maturanti Medicinske škole, Tehničke, Tehnološke, Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke, Građevinske, Poljoprivredne, Elektrotehničke, Škole učenika u privredi te Ekonomske škole.

“Trenutno su zalihe krvi i krvnih komponenata u Zavodu veoma dobre, zahvaljujući upravo mnogim akcijama dobrovoljnog davanja krvi održanim u prethodnom periodu”, kazala je Ćejićeva.

Zavod za transfuzijsku medicinu RS i GO Crveni krst u saradnji sa svim srednjim školama, već nekoliko godina organizuju ovu akciju.

“Svakog proljeća i jeseni tradicionalno se organizuju akcije sa srednjoškolcima u Zavodu za transfuzijsku medicinu RS. Odziv je, kao i uvijek, bio veoma dobar i nama u Zavodu je posebno drago vidjeti kada mladi ljudi učestvuju u ovoj vrsti humanih akcija”, istakla je Ćejićeva.

(Nezavisne)