Magazin 20.04.2018.

TRADICIONALNA KOTLIĆIJADA I ove godine u Kotor Varoši

ČITANJE: 1 minuta

Tradicionalna “Kotorvaroška kotlićijada” u nedjelju, 22. aprila, okupiće u takmičarskom dijelu veliki broj ekipa iz zemalja regiona, a posjetioci će moći da degustiraju lovačke i ribolovačke kotliće.

Jubilarna deseta kotlićijada, koja će početi u 8 časova na gradskom kupalištu “Bjeline”, okupiće lovce i ribolovce iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH.

Direktor Turističke organizacije opštine Kotor Varoš Miodrag Petrović, rekao je da je ova manifestacija postala zaštitni znak opštine i da se očekuje rekordan broj učesnika.

– Za učesnike koji će se takmičiti u pripremanju ribolovačkog kotlića obezbijedili smo dovoljne količine ribe, za najuspješnije ekipe predviđeni su pehari, diplome i robne nagrade, a najteži zadatak imaće stručni žiri da odabere pobjednike u obje kategorije – dodao je Petrović.

Opština Kotor Varoš obezbijedila je točeno pivo i začine za sve koji budu učestvovali u takmičarskom i revijalnom dijelu ove manifestacije.

“Kotorvarošku kotlićijadu”, koja se održava u okviru obilježavanja 24. aprila – Dana opštine, organizuje opština u saradnji sa Turističkom organizacijom ove lokalne zajednice.

(Srna)