Vijesti 26.05.2022.

TRAGEDIJA KOD BIJELJINE: Dječak (13) se utopio u rijeci Savi

ČITANJE: 2 minute

Trinaestogodišnji dječak utopio se danas u rijeci Savi u Batkoviću kod Bijeljine i u toku je potraga za njim, rečeno je Srni u Policijskoj upravi.

Iz policije su naveli da je o ovom slučaju Policijska stanica Bijeljina jedan obaviještena u 15.45 časova.

– Rad po prijavi je u toku – dodali su iz policije.

Na terenu su pripadnici Policijske uprave Bijeljina i Civilne zaštite.

I iz Gradske uprave su se oglasili o ovom slučaju, navodeći da su na teren upućeni pripadnici Civilne zaštite i Gorske službe spasavanja – stanica Bijeljina i da se intenzivno vrši pretraga terena.

Kobna igra

Potraga za trinaestogodinjim dječakom koji se utopio u rijeci Savi, nastaviće se i sutra s obzirom da ronioci do sad nisu imali sreće da ga pronađu, dječak je upao u rijeku usljed igre sa drugim vršnjacima.

Aleksandra Malinović iz Republičke uprave Civilne zaštite rekla jeda je vršena potraga nekoliko kilometara na vodi, te da su ronioci iz ronilačkog kluba iz Bijeljine takođe bili priključeni u potragu.

“Za sad se potraga završava, dječak je nestao oko 16 časova. Što se tiče sutrašnjih aktivnosti, pripadnici SAJ, ronilački tim će se pridružiti i radiće u saradnji sa Policijskom upravom Bijeljina kao i sa ostalima pripadnicima Republičke uprave civilne zaštite. Za danas nažalost nemamo nikakvih rezultata”, rekla je Malinovićeva.

Navodi da detalja nesreće za sad nema puno, te da sve što su saznali jeste da su se tri dječaka igrala pored rijeke i da je jedan od njih iznenada počeo da vrišti i da se utapa, prenosi ATV.

“Jedan od očevidaca sa vikendice pokušao je da mu pomogne i do nekog trenutka ga je počeo da prati u vodi dokle ga je vidio, međutim, tu mu se gubi svaki trag. Pokazano nam je mjesto gdje dječak nestao, a koje je pretraženo i sve, ali za sada nikakvih naznaka nema”, rekla je Malinovićeva.

(Srna/SB)

Oznake: Bijeljina, utapanje