Vijesti 03.06.2017.

Tragedija kod Kotor Varoša poslije dugogodišnjih svađa: Sa dva hica ubio rođaka zbog šume

ČITANJE: 3 minute

Poslije dugogodišnjih svađa Dragiša Cvijanović (59) u četvrtak uveče u selu Šiprage kod Kotor Varosa sa dva hica iz pištolja ubio je rođaka Radoslava Cvijanovića (41).

Dragiša je uhapšen poslije ubistva i do zaključenja ovog broja nalazio se na kriminalističkoj obradi, a kako nezvanično saznajemo poslije toga će mu biti predložen pritvor.

Ubistvo se dogodilo u četvrtak oko 21.40 časova u bašti nekadašnjeg kafića „Ljetnikovac“, a svemu je prethodila svađa koja godinama traje između ove dvije porodice.

Prema pričama mještana, Dragišin otac je prije nekoliko godina pokušao da ubije svog strica, odnosno Radoslavog dedu. On ga je tada udario sekirom u glavu, ali je starac preživio.

Radmila Pavlović, vlasnica objekta ispred kojeg se dogodilo ubistvo, ispričala je da je to ranije bio kafić, ali da je njen pokojni suprug taj lokal ostavio invalidima i penzionerima da ponekad dođu tu i da se druže.

– U četvrtak sam uveče bila u kući i čula sam dva pucnja, ali sam mislila da neko puca u vazduh, tek u petak ujutru sam čula šta je bilo. Komšije kažu da su Dragiša i Radoslav u četvrtak bili na zboru u susjednom selu Grabovica i da su obojica tu pili alkohol – ispričala je Pavlovićeva.

Prema njenim riječima, poslije toga su otišli na jednu sahranu, a zatim je poslije nekog vremena Radislav je sa još nekoliko ljudi došao do „Ljetnikovca“ gdje su sjedili u bašti.

– Poslije nekog vremena tu se pojavio Dragiša i odmah iz pištolja ispalio dva hica u stomak Radislavu, a zatim se mirno okrenuo i otišao kući, gdje ga je policija našla i uhapsila – pojasnila je Pavlovićeva.

Jedan od očevidaca ubistva ispričao je da su, nakon što je Dragiša ispalio hice u Radoslava, pritrčali mladići iz susednog kafića i pokušali pomoći povrijeđenom.

– On je puno krvario, a jedan od njih ga je stavio u svoj automobil i povezao prema bolnici u Kotor Varošu, koja je udaljena više od 30 kilometara od mjesta sukoba. Čuo sam da je nesretni Radoslav preminuo prije dolaska do bolnice – rekao je naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, obojica su taj dan bili pod uticajem alkohola, a prije samog ubistva sukobili su se u blizini lokalne prodavnice.

– Čuo sam da su se tu sreli i opet žestoko posvađali, a neki mještani kažu da su se tu i potukli. Dragiša živi u blizini te prodavnice i vjerovatno je da je tada odlučio da ubije Radislava, te je otišao kući po pištolj i zatim krenuo da traži rođaka – kaže pomenuti očevidac.

Naš sagovornik, ali i ostali mještani Šipraga kažu da nisu sigurni šta je motiv ovog ubistva, a juče su po selu kružile dvije verzije. Prema jednoj sukob između njih traje više godine oko podjele neke zajedničke šume i raspodjele novca nakon njene prodaje.

Prema drugoj verziji navodno je zadnji motiv njihovih svađa oko nekog oraha, koji je jedan od njih posjekao. Upravo zbog tog oraha oni su se ponovo sukobili i nastavili sa svađama.

Ono u čemu su svi složni jeste da je Radislav bio dobar čovjek i vrijedan domaćin.

– Nijedan od njih se nije ženio. Radislav je živio sa majkom, nekih 7 kilometara od Šipraga i bio je vrijedan čovjek koji je uvijek nešto radio i brinuo se o majci. Do sada nikada nije pravio probleme – rekao je naš sagovornik.

Zvali ga Ležimir

Jedan od mještana Šipraga nam je ispričao da niko u njihovom selu nema lijepo mišljenje o Dragiši Cvijanović.

– To je čovek koji je dao otkaz u „Železnicama RS“ i od tada živi sa majkom i troši pare od njene penzije. Nudili su mu neke poslove, ali nije htio da radi zbog toga ga većina zovu Ležimir, jer je lijen – istakao je naš sagovornik.

(EuroBlic)