Region 08.06.2021.

TRAGEDIJA U KNINU: U vozilu nađen preminuli dječak, sumnja se na smrt od vrućine u zaključanom autu

ČITANJE: 3 minute

U parkiranom automobilu u Kninu pronađeno je mrtvo dijete.

Tijelo je pronađeno oko 16 sati, na parkiralištu u Jovićevoj ulici.

Informaciju je za lokalni portal Feral News potvrdio glasnogovornik šibensko-kninske policije Šime Pavić. U tijeku je policijski očevid koji bi trebao rasvijetliti sve okolnosti tragedije.

Kako doznaje Index, sumnja se da je dijete preminulo uslijed vrućine u zaključanom autu.

Neslužbeno, radi se o dječaku starosti četiri ili pet godina života.

Policijski očevid obavlja se u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom.

“Hitan poziv s posla”

Kako neslužbeno doznaje Šibenski.hr, dječak je imao pet godina. Otac mu je profesionalni vojnik u gardijskoj postrojbi smještenoj u Kninu.

Otac je dječaka svakoga jutra prije posla, rano ujutro, vozio u vrtić. Tamo bi ga ostavio i otišao na radno mjesto u kninsku vojarnu.

Tako su krenuli i u utorak ujutro u BMW zatamnjenih stakala. Stavio je dijete u auto i krenuo, po običaju, prvo u vrtić pa zatim na posao. Međutim, na mobitel je dobio poziv da se hitno javi u vojarnu. Ne zna se zašto je pozvan i kako je uopće smetnuo s uma da dijete nije ostavio u vrtiću, ali na poziv se odmah odazvao i krenuo u vojarnu. Parkirao je i otišao, a dječak je vjerojatno zaspao na svome sjedalu jer je bilo rano jutro.

Automobil je ostavio preko puta vojarne na parkiralištu. Potpuno zanesen obvezama na poslu, nije uopće ni pomišljao na dijete. Sve dok ga u tri sata poslijepodne nije nazvala supruga i pitala gdje im je sin jer ga u vrtiću nema. Tek tada je shvatio, otrčao u vozilo i našao beživotno malo tijelo.

Cijelo jutro dok je dječak bio u vozilu nitko ga nije primijetio ni čuo. U blizini se obavljaju radovi, stalno rade neki bageri, pa se tuda malo i prolazi, nitko ga nije vidio. Možda se dijete i probudilo pa zvalo, ali ga nitko zbog buke strojeva i nije mogao čuti, piše Šibenski.hr.

Otežavajuće je što je riječ o BMW-u zatamnjenih stakala. Naime, u Kninu je oko 14 sati temperatura iznosila 28 stupnjeva, ali ako je takvo vozilo bilo dugo vremena na suncu, temperatura u njegovoj unutrašnjosti strahovito može porasti i dijete može dehidrirati.

Kako doznaje Šibenski.hr u Kninu, nije riječ o problematičnoj obitelji, naprotiv. U vojsci oca cijene kao dobrog i pažljivog čovjeka, pravog profesionalca. Nakon otkrivene tragedije vojna policija odvela ga je na krim-obradu.

– Mlada obitelj ostala je bez malog člana. Svi smo šokirani, građani me zovu cijelo popodne, rekao je gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić za Dnevnik Nove TV i dodao kako će proglasiti Dan žalosti.

– Odmah sam sazvao pročelnike da već sutra pripreme odluke o proglašenju dana žalosti za Grad Knin. Mali grad, svi se poznajemo i svi osobno doživljavamo ovakve tragedije, rekao je Ćaćić.

(SB)

Oznake: dječak, Knin