Region 08.10.2021.

TRAGEDIJA U KRAGUJEVCU: Majka preminula od virusa, beba na respiratoru

ČITANJE: 1 minuta

Dete trudnice iz Kraljeva, koja je jutros preminula u KC Kragujevac, priključeno je na respirator ubrzo nakon rođenja, potvrđeno je za Nova.rs u ovoj medicinskoj ustanovi.

Kako se navodi u odgovorima iz KC Kragujevac, trudnica je dovezena iz Kraljeva u teškom stanju, u 8. mesecu trudnoće, prenosi nova.rs.

„Teško je disala i odmah je priključena na ventilaciju. Radiografija je ukazala da se radi o koronavirusu. Imala je simtome karakteristične za Kovid 19. Odmah je urađen carski rez, a trudnica je do danas sve vreme bila na respiratoru. Jutros je preminula. Beba je sa lošim parametrima odmah priključena na respirator. U nešto boljem je stanju, ali je dalje priključena na respirator. Pratimo konstantno njeno stanje“, rekao je Slobodan Milisavljević, direktor UKC Kragujevac.

Podsećamo, trudnica stara 36 godina sa teritorije Kraljeva koja je preminula u Kliničkom centru u Kragujevcu, u ponedeljak je primljena u kraljevačku bolnicu u veoma teškom stanju. Odmah nakon pregleda, hitno je transportovana u kragujevački klinički centar, gde je nažalost posle četri dana preminula.

(SB)