Vijesti 28.11.2015.

Tragedija u Moskvi: Mlada političarka likvidirana sa mužem u autu

ČITANJE: 1 minuta
Moskva politicarka
Rusku javnost šokirana je misteroznom smrću mlade 30-godišnje političarke Oksane Bobrovskaje, čiji je automobil sinoć dignut u zrak u sibirskom gradu Novosibirsku, prenosi Telegraph.

Zastupnica u regionalnoj skupštini i članica vladajuće stranke Vladimira Putina Ujedinjena Rusija, u trenutku eksplozije bila je u Toyoti RAV4 sa svojim suprugom Nikitom Babrovski, bivšim vojnim specijalcem.

Navodi se kako su na parkiralištu imali spolni odnos, a neki nagađaju i kako je Bobrovski u jednom trenutku iz još nepoznatih razloga aktivirao bombu. Supružnici su pronađeni polugoli na zadnjem sjedištu automobila.

-Čuo sam udarac, ali ne prejak. Kao pucanj. Mislio sam da je nešto možda palo s krova zgrade na automobil ili da je došlo do sudara. Nisam čuo nikakvu vrisku. Drugi su stanari takođe izašli na prozore. Kada sam pogledao prema dolje, vidio sam da su bili na stražnjem sjedištu- rekao je jedan neimenovani svjedok.

Vodila je glamurozan život

Lokalni mediji pišu kako je par imao problema u braku, a prema nepotvrđenim izvještajima Nikita je vjerovao kako je Oksana bila nevjerna. Veza je upala u probleme i zbog činjenice da je političarka jedina zarađivala, dok je Nikita bio nezaposlen. Iza sebe su ostavili 4-godišnju djevojčicu.

Osim što je bila zastupnica, Bobrovskaja je obavljala i funkciju zamjenice direktorice jedne od najvećih građevinskih kompanija u Novosibirsku, dok neki mediji pišu kako je vodila prilično glamurozan život.

U međuvremenu su se pojavile i špekulacije da je bombu u automobil podmetnuo netko treći, a da je meta bio Nikita Bobrovski. Policija je zasad isključila mogućnost da je riječ o terorizmu.

(NN)