Vijesti 24.08.2020.

TRAGEDIJI KUMOVAO ALKOHOL: Nakon svađe ubio suprugu iz automatske puške, pa izvršio samoubistvo

ČITANJE: 1 minuta

U petak oko 18.30 sati u selu Podgorani kod Mostara dogodio se stravičan zločin, kada je šezdesetogodišnji Mujo Šunje ubio tri godine mlađu suprugu Habibu.

Kako Avaz saznaje, svemu je kumovao alkohol. Mujo je kobnog dana bio pijan te je izbila svađa između njega i supruge ispred pomoćnog objekta. Mujo je upravo iz pomoćnog objekta dograbio automatsku pušku, te izrešetao Habibu.

Izvor blizak istrazi otkrio je da je nesretna žena pogođena s tri projektila. Iako teško ranjena, Habiba je pokušala pobjeći od razjarenog supruga. Nekako se uspjela oteturati do hodnika kuće, gdje je, nažalost, pala i izdahnula, prenosi Avaz.

Mujo je ubrzo došao za njom. Shvativši šta je uradio, okrenuo je cijev puške i ispalio sebi hitac u glavu podlegavši na licu mjesta.

Isti izvor je otkrio da sa supružnicima u kući živi njihov sin, snajka i troje djece. Sin je u kritično vrijeme bio na poslu, dok su snajka i djeca bili u kući. Istražitelji su zbog toga odlučili da djecu izvuku kroz prozor, kako u hodniku ne bi vidjeli mrtvu baku.

(N.S/ Banjaluka.net)

Oznake: Mostar, ubistvo