Svijet 03.10.2022.

Tragičan bilans stampeda: Pregaženo 32 djece u Indoneziji (VIDEO)

ČITANJE: 2 minute

Vlada Indonezije saopštila je danas da je 32 djece izgubilo život u jezivom stampedu na fudbalskoj utakmici u Indoneziji.

Prvi podatak bio je da je sedamnaestoro djece stradalo, međutim, pokazalo se da je tokom vikenda za nama taj broj skoro duplo veći, prenosi B92.

“Moja porodica i ja nismo mislili da će ovako ispasti”, rekla je Enda Vahjuni, starija sestra dvojice dječaka, Ahmada Kahija (15) i Mihameda Farela (14), koji su izgubili život u stampedu.

“Voljeli su fudbal, ali nikad nisu uživo gledali, ovo im je prvi put”, dodala je očajna djevojka.

Podsjetimo, na fudbalskoj utakmici u Indoneziji tamošnja dva najveća kluba došlo je do velike tragedije. Prema posljednjim izvještajima život je izgubilo 125 ljudi, a oko 200 ih je lakše ili teže povrijeđeno.

Djeca su bila uzrasta od tri do 17 godina, prenio je Rojters. Najmanje 125 osoba je poginulo, a 323 su povrijeđene u stampedu u nedjelju na fudbalskom stadionu u indonežanskoj provinciji Istočna Java.

Do haosa je došlo tokom sukoba dva najveća indonežanska kluba Areme i Persebaje (2:3) u koji se umiješala policija. Pripadnici snaga bezbjednosti ispalili su suzavac i onda je nastao pravi stampedo.

Pristalice domaćih su utrčale na teren i krenuli ka gostujućim navijačima, pa je policija morala da reaguje. Ljudi su panično bježali, a u svem tom haosu navijači su ili izgaženi ili su se ugušili prenijele su lokalne vlasti.

Oznake: Indonezija, stampedo