Vijesti 26.10.2017.

Tragovi krvi otkrili lopova koju je opljačkao kladionicu u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Siniša Blagojević iz Banjaluke (31) uhapšen je zbog pljačke kladionice “Am sport” u Banjaluci, a njegovo hapšenje je rezultat DNK analize krvi koju je osumnjičeni ostavio na licu mjesta, saznaje “Glas Srpske”.

Krađa se desila u noći između 25. i 26. februara prošle godine, kada je lopov uz pomoć alata razvalio vrata kladionice, odakle je ukrao 109 KM.

– Provalnik se prilikom obijanja vrata posjekao, pa je iza njega ostao trag krvi na staklu, uz pomoć kojeg su ga istražioci i identifikovali. DNK analiza krvi je dovela do Blagojevića. On je u trenutku uzimanja krvi već bio u Kazneno-popravnom zavodu “Tunjice” zbog drugog krivičnog djela – rekao je izvor blizak istrazi.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da uhapšenog terete za krivično djelo teška krađa.

– S. B. se sumnjiči da je provalio ulazna vrata na objektu u ulici Vojvode Momčila i ukrao određenu količinu novca. O slučaju je obaviješten tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka – rekla je portparol Policijske uprave Banjaluka, Marija Markanović.

DNK analiza krvi postala je praksa policijskih istražitelja u BiH  na osnovu koje pronalaze lopove.

Nevzudin Hrustić (45) je u aprilu uhapšen zbog sumnje da je bio u grupi pljačkaša koji su 2015. godine odnijeli 180.000 KM iz Pavlović banke u Han Pijesku. Hrustića je potraživala i Policijska uprava Banjaluka zbog sumnje da je učestvovao u pljački 160.000 maraka iz Pavlović intenacional banke u Driniću kod Petrovca. Ova pljačka se dogodila u avgustu 2014. godine, a Hrustić je otkriven zahvaljujući DNK tragu koji je ostavio na licu mjesta.

(Glas Srpske)