Vijesti 06.05.2016.

Traktorom na njivi urezao ustaško “U”

ČITANJE: 1 minuta
u ustasko
U selu Dvrsnica u Popovom polju, na jednoj od njiva površine veće od pola hektara, traktorom je ucrtan ustaški simbol – slovo “U” velikih dimenzija.

Mještane ovog sela koji su ovih dana čistili okućnice i put do seoskog groblja, dočekalo je neprijatno iznenađenje kada je na jednoj od njiva osvanuo ustaški simbol.

Srpsko selo Dvrsnica, koje od Dejtona pripada federalnoj opštini Ravno, u ratu su do temelja spalile hrvatske snage i niko od mještana do sada se nije vratio.

Ovu hercegovačku opštinu ove nedjelje posjetili su potpredsjednik vlade Hrvatske Tomislav Karamarko, ministri Antun Kliman i Zlatko Hasanbegović kao i Milijan Brkić, gdje su se sastali sa hrvatskim članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem, navodi hrvatski portal net.hr.

simbol

Srpski povratnici u opštini Ravno smatraju da je ispisivanje latiničnog slava “U” u Dvrsnici u Popovom polju loša poruka stanovništvu koje je namjeravalo da se vrati u to selo.

Simbol su primijetili mještani koji su došli da livade pripreme za proljećne radove.

Srbi iz Popova Polja kažu da u selu Dvrsnica nema srpskih povratnika, ali je jedna kuća obnovljena, te da je namjera i drugih porodica bila da obnavljaju svoje domove na tom području. Oni kažu da ovo nije lijep gest i ne uliva nadu za povratak.

 (Agencije)