Svijet 18.03.2023.

TRAMP: Biću uhapšen u utorak zbog seks afere, pozivam pristalice na proteste

ČITANJE: 1 minuta

Bivši američki predsjednik Donald Tramp (Trump) tvrdi da će biti uhapšen u utorak zbog navoda da je platio porno glumici Stormi Denijels (Stormy Daniels) da šuti o njihovoj navodnoj aferi.

Trampovi advokati navodno su platili Denijelsovoj da šuti prije šest godina, a njujorški tužioci razmatraju da li ima osnova za podizanje optužnice, prenosi Daily Mail.

Tramp je na svoj medijskoj platformi rekao da će kancelarija tužilaštva na Menhetnu da ga uhapsi u utorak zbog ovih navoda.

On je rekao da je riječ o političko motivisanoj akciji jer je, kako tvrdi, priča o njegovom novcu “stara”, i pozvao je svoje pristalice na proteste.

Takođe je pozvao svoje sljedbenika da protestuju zbog navodne optužnice.

– Vodeći republikanski kandidat i bivši predsjednik SAD biće uhapšen u utorak sljedeće sedmice. Protest, vratimo svoju zemlju – naveo je Tramp velikim slovima u obraćanju pristalicama na mrežu Truth.

Tramp je ponovo naglasio da nije počinio nikakvo krivično djelo. Naveo je i da je kampanju protiv njega u velikoj mjeri finansirao Džordž Soros (George Soros).

Stormi Denijels je tvrdila da je imala aferu s Trampom 2016. godine i da je primila 130.000 dolara kako bi to prešutjela tokom njegove predsjedničke kampanje 2016. godine.

Njen advokat rekao je u srijedu da se njegova klijentkinja sastala sa tužiocima Menhetna i da je spremna da svedoči na svakom suđenju kao svjedok, prenosi Avaz.

(SB)

Oznake: Donald Tramp