Politika 15.10.2015.

Trampov skup se pretvorio u naguravanje sa latino studentima

ČITANJE: 1 minuta
donald tramp
Skup u sklopu kampanje američkog milijardera Donalda Trampa za mjesto kandidata Republikanske stranke na predstojećim predsjedničkim izborima obilježile su vika i guranje između Trampovih pristalica i demonstranata – studenata latinoameričkog porijekla.

Više desetina studenata pokušalo je da prekine Trampa, kada je počeo   da drži govor na skupu u Ričmondu u američkoj državi Virdžinija, vičući “Mi nigdje ne idemo” i “Rešite se Trampa.

Trampove pristalice su tada otele natpise koje su nosili demonstranti i počelo je međusobno naguravanje, što je trajalo nekoliko minuta.

– Vratite se tamo odakle ste došli- uzviknuo je jedan pristalica kontroverznog američkog milijardera, da bi mi protivnik uzvratio psovkom. U drugom incidentu, učesnik skupa je pljunuo demonstranta u lice.

Tramp je nastavio govor, a kasnije je rekao izveštaču AFP-a da nije video da je bilo ikakvih većih sukoba.

Studenti demonstranti, koji pohađaju “Univerzitet Virdžinija Komonvelt” u Ričmondu, izjavili su da su htjeli da izazovu Trampa po pitanju njegovih stavova o imigraciji.

Tramp je ranije obećao da će, ukoliko bude izabran na mjesto predsjednika SAD, protjerati imigrante koji u toj zemlji borave ilegalno i da će izgraditi ogradu na granici sa Meksikom.

(Agencije)