Politika 18.07.2020.

TRASA OD 23 KILOMETRA: Stanivuković istrčao polumaraton za djevojke sa rijetkom bolešću

ČITANJE: 1 minuta

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković istrčao je banjalučki polumaraton koji je ove godine organizovan kako bi se skrenula pažnja na oboljele od rijetkih bolesti.

Zbog pandemije virusa korona takmičari sami biraju rutu, a Stanivuković je trčao od Banjaluke do manastira Кrupa na Vrbasu, trasu od 23 kilometra, prenosi Srpskainfo.

– Ovo je treći tradicionalni banjalučki polumaraton koji trčim u svom gradu. Ove godine trčimo za rijetke bolesti. One jesu rijetke, ali za one koji obole one su najčešća pojava – rekao je Stanivuković, koji je polumaraton trčao za svoje prijateljice Tatjanu i Milanu, koje su oboljele od najtežeg obilka epilepsije – Laforine bolesti, a borba porodice Gajić postala je planetarna.

– Ove bitke koje vodimo su i polumaratoni i maratoni, a ne trke na kratko, zato je potrebno mnogo vjere i snage. Trasa koju smo odabrali je od Banjaluke do našeg vijekovnog manastira Кrupa na Vrbasu. Za mnoge podvige će nam trebati vjere i morala koji je u poslu kojim se bavim nažalost izgubljen i odražava se na čitav narod, a mi smo to dužni da vratimo – zaključio je Stanivuković.

(SB/banjaluka.net)