Vijesti 08.10.2018.

TRAŽE IZUZEĆE TUŽIOCA Ponovo odgođeno suđenje inspektorima optuženim za trgovinu drogom

ČITANJE: 1 minuta

Milan Romanić, advokat Srđana Radulovića, bivšeg banjalučkog inspektora optuženog za trgovinu drogom, zatražio je juče izuzeće Živane Bajić, republičkog javnog tužioca, nakon čega je još jednom odgođen početak suđenja u Okružnom sudu Banjaluka. 

– Predali smo zahtjev za izuzeće tužioca i ona danas nije trebala ni doći u sudnicu – dodao je advokat Romanić.

Tužilac Živana Bajić uzvratila je da je za zahtjev advokata saznala kada je došla u banjalučki Okružni sud.

Na današnjem ročištu trebao je biti saslušan Mladen Mitrović bivši tužilac u ovom postupku, te Slavko Đurić, krunski svjedok tužilaštva.

Svjedoci Darko Ilić i Dubravko Kremenović su svoj izostanak pravdali praćenjem izbora, što je sud prihvatio.

Kao novi termin početka suđenja određen je 5. novembar ove godine.

Podsjetimo, Ustavni sud BiH ukinuo je u martu ove godine pravosnažnu presudu Srđanu Raduloviću koji je bio osuđen na 11 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe koja se bavila trgovinom narkoticima.

Presuda je ukinuta i bivšem inspektoru za narkotike u PU Banjaluka Ognjenu Stijaku, koji je bio pravosnažno osuđen na pet godina i pet mjeseci zatvora.

U obrazloženju je, između ostalog, navedeno da je presuda Vrhovnog suda RS zasnovana na nezakonitim dokazima, odnosno saslušanjima svjedoka pokajnika Slavka Đurića, kome nije skinuta zabrana odavanja službene tajne i osuđivanog narkodilera Gorana Bošnjaka koji je tvrdio da je iskaz dao pod prisilom.

(Srpskainfo)