Region 18.10.2021.

TRAŽE PUŠTANJE IZ ZATVORA: Advokati Dijane Hrkalović ulažu žalbu

ČITANJE: 2 minute

Odbrana nekadašnje državne sekretarke u Ministarstvu unustrašnjih poslova Srbije Dijane Hrkalović najavila je danas da će uložiti žalbu na rješenje kojim joj je određen pritvor do 30 dana i tražiti da joj se omogući odbrana sa slobode.

Hrkalovićevoj je određen pritvor zbog opasnosti da će uticati na svjedoke, a kako su svi svjedoci aktivni policijski službenici, ovaj razlog za pritvor je, prema stavu jednog od njenih branilaca Nenada Tasića, apsurdan.

– To da ona utiče na aktivne policajce je isto kao kad bi joj se pritvor odredio da ne bi mogla da utiče na sudiju ili tužioca – rekao je advokat Tasić.

Rješenje o određivanju pritvora advokati su primili danas i imaju tri dana za žalbu, što ističe u četvrtak.

Hrkalovićeva se krivičnom prijavom tereti da je uticala na načelnika odjeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izvještaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao “ubistvo na šinama”, za koje je bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična djela kao vođa kriminalne grupe.

Ovi izvještaji, prema riječima advokata Tasića, nemaju veze sa DNK analizama kako se to pojavilo u nekim novinama.

Sve navode krivične prijave Hrkalovićka je negirala na saslušanju u tužilaštvu.

Ona se tereti za krivično djelo trgovina uticajem, a Milenković za krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Hrkalovićeva je uhapšena u petak 15. septembra nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković brani sa slobode.

(B.M)