Vijesti 29.05.2019.

TRAŽI ODŠTETU OD 5.000 KM Đorđe Rađen tužio Davora Dragičevića za klevetu

ČITANJE: 2 minute

Đorđe Rađen podnio je tužbu protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida, zbog klevete i traži isplatu odštete u iznosu od 5.000 KM.

Riječ je o osobi koju je Dragičević javno prozivao više puta zbog, kako je govorio, lažne prijave pljačke njegove kuće za koju su policajci i tužilac, na spornoj konferenciji za novinare kada je pronađeno tijelo, okrivili Davida Dragičevića.

U tužbi je citirao Davorove izjave u kojim ga, zajedno s ostalima, optužuje za ubistvo sina i naziva ubicom. Takođe, ponovo je navedeno kako se za pljačku njegove kuće, koja je bila sumnjiva, teretio David Dragičević, iako je dokazano da on nije počinilac.

– Citirane izjave i navodi tuženog potpuno su netačni, nisu potkrijepljeni nikakvim dokazima i tendenciozno su usmjereni na potpunu moralnu diskvalifikaciju tužioca. Iznesene neistine predstavljaju veoma ozbiljne i zlonamjerne klevete prezentovane širokoj milionskoj javnosti (…), što bez svake sumnje vrijeđa čast i ugled tužioca, čime je i pričinjena šteta njegovom ugledu – navodi se u tužbi.

 

Tužba je podnesena 14. juna 2018. godine, a porodica Dragičević je tek nedavno obaviještena, tvrdi Slobodan Vasković koji je objavio tužbu.

Zanimljivo je da je Alen Kukić, koji je uhapšen zbog pomaganja ubicama Davida Dragičevića, na sudu izjavio kako mu je upravo Rađen naredio da obriše videosnimke iz računara objekata koji se nalaze u Ulici Velibora Janjetovića Janje na kojima se vidi nepoznata osoba koja ulazi u Rađenovu kuću i izlazi iz nje 18.3.2018. godine.

Takođe, utvrđeno je da nije bilo tragova provale u Rađenovu kuću, što je navedeno u pravosudnim dokumentima koji su korišteni u predmetu “Kukić”.

Davor Dragičević objavio je nedavno i snimke iz dana kada je David nestao, a na kojim se vidi upravo Rađenova kuća, dolazak patrole i dogovori za, kako je navodio, lažiranje pljačke, piše Klix.