TRČALI STARI, MLADI, DJECA I ŽIVOTINJE Banjalučki polumaraton oborio rekord po broju učesnika

Danas su banjalučkom polumaratonu učestvovale sve generacije, od djece do najstarijih, a bilo je i životinja. 

U tri trke učestvovalo je više od 10.000 ljudi. Beograđanin Saša trčao je u ime svog druga koji se nekada bavio atletikom, te rekao da je stigao do cilja u ime svog druga koji danas nije mogo biti ovdje.

Nekoliko građana trčalo je sa svojim ljubimcima, neki su izašli da probaju porodično, a bilo je i onih koji su trčali u majicama sa natpisom „Pravda za Davida“.

Prvi među maloljetnicima danas je bio Prnjavorčanin Nikola Petrović (17) koji je na „FunRun“ trci zauzeo treće mjesto.

– Zadovoljan sam uspjehom, iako sam sinoć trčao uličnu trku u Doboj, gdje sam bio peti, pa nisam stigao da se odmorim, ali i ovo je odličan rezultat – poručio je mladi Prnjavorčanin, te dodao da svoj uspjeh duguje svom ocu.

Na polumarato je bilo i nekoliko učestnika starijih od 80 godina, a trku je do kraja istrčao i najstariji takmičar. Među nešto starijim učesnicima bio je i Mladen Stevandić (57) iz Doboja, kojemu je ovo četvrti put da istči polumaraton.

– Inače se bavim atletikom i volim da trčim, zato se zahvaljujem organizatorima što su omogućili svima da učestvuju, bez obzira na godine. Ja sam kao mlad bio maratonac, tako da je sada ovaj polumaraton nastavak moje životne priče – rekao je Mladen.

Banjalučke ulice danas su bile bez automobila, a cijeli grad bio je u sportskom duhu. Mnogi takmičati kažu da je ovo trka u kojoj je bitno učestvovati i sebi dokazati da se može stići do cilja, a među njima je i banjalučanka Maja.

– Spremala sam se godinu dana i istrčala do kraja. Nema veze što nisam među prvima, to su profesionalci, važno je da sam ja pobijedila sebe i da sam ponosna što sam dio ovog sjajnog događaja – poručila je Maja (28).

Zadovoljan organizacijom i svim što je Banjaluka danas ponudila je i Nikola Brković, jedan od učesnika “FunRun” trke.

– Bilo mi je zadovoljstvo biti dio najvećeg događaja u gradu na Vrbasu. Ipak nisam bio dio glavnog spektakla, ali cilj mi je od narednih godina biti redovan učesnik. Trka “FunRun”, u kojoj sam ovaj put učestvovao, čini spoj mladih i starih ljudi, sportskih kolektiva, organizacija, koji kroz trcanje pokazuju da vole zdrav život i na taj način ga promovišu – poručio je Nikola.

Dodaje da se nada se da će iz godine u godinu ovaj događaj poprimati jos veće razmjere i da će Banjaluka opravdati činjenicu da je grad sporta.

(srpskainfo)

Strahinja Nikić, gitarista benda “MultiCultus”: Tehnologija je “pojela” čovjeka

Bend “MultiCultus” premijerno je predstavio video-spot za pjesmu “Urbanica” u klubu “Rock Symphony cafe” u Banjaluci. Sastav je u sklopu promocije održao i koncert u ovom klubu, a za ovu pjesmu kažu da spot govori o uticaju i ovisnosti modernog čovjeka. “Spot govori koliko smo postali ovisni o tehnologiji i koliko nas je ona ‘pojela’.

Runić i Zarić opet u Borcu

Dejan Zarić i Nebojša Runić su ponovo u redovima banjalučkog Borca, a potpisali su ugovore na godinu i po dana.