TRČALI STARI, MLADI, DJECA I ŽIVOTINJE Banjalučki polumaraton oborio rekord po broju učesnika

Danas su banjalučkom polumaratonu učestvovale sve generacije, od djece do najstarijih, a bilo je i životinja. 

U tri trke učestvovalo je više od 10.000 ljudi. Beograđanin Saša trčao je u ime svog druga koji se nekada bavio atletikom, te rekao da je stigao do cilja u ime svog druga koji danas nije mogo biti ovdje.

Nekoliko građana trčalo je sa svojim ljubimcima, neki su izašli da probaju porodično, a bilo je i onih koji su trčali u majicama sa natpisom „Pravda za Davida“.

Prvi među maloljetnicima danas je bio Prnjavorčanin Nikola Petrović (17) koji je na „FunRun“ trci zauzeo treće mjesto.

– Zadovoljan sam uspjehom, iako sam sinoć trčao uličnu trku u Doboj, gdje sam bio peti, pa nisam stigao da se odmorim, ali i ovo je odličan rezultat – poručio je mladi Prnjavorčanin, te dodao da svoj uspjeh duguje svom ocu.

Na polumarato je bilo i nekoliko učestnika starijih od 80 godina, a trku je do kraja istrčao i najstariji takmičar. Među nešto starijim učesnicima bio je i Mladen Stevandić (57) iz Doboja, kojemu je ovo četvrti put da istči polumaraton.

– Inače se bavim atletikom i volim da trčim, zato se zahvaljujem organizatorima što su omogućili svima da učestvuju, bez obzira na godine. Ja sam kao mlad bio maratonac, tako da je sada ovaj polumaraton nastavak moje životne priče – rekao je Mladen.

Banjalučke ulice danas su bile bez automobila, a cijeli grad bio je u sportskom duhu. Mnogi takmičati kažu da je ovo trka u kojoj je bitno učestvovati i sebi dokazati da se može stići do cilja, a među njima je i banjalučanka Maja.

– Spremala sam se godinu dana i istrčala do kraja. Nema veze što nisam među prvima, to su profesionalci, važno je da sam ja pobijedila sebe i da sam ponosna što sam dio ovog sjajnog događaja – poručila je Maja (28).

Zadovoljan organizacijom i svim što je Banjaluka danas ponudila je i Nikola Brković, jedan od učesnika “FunRun” trke.

– Bilo mi je zadovoljstvo biti dio najvećeg događaja u gradu na Vrbasu. Ipak nisam bio dio glavnog spektakla, ali cilj mi je od narednih godina biti redovan učesnik. Trka “FunRun”, u kojoj sam ovaj put učestvovao, čini spoj mladih i starih ljudi, sportskih kolektiva, organizacija, koji kroz trcanje pokazuju da vole zdrav život i na taj način ga promovišu – poručio je Nikola.

Dodaje da se nada se da će iz godine u godinu ovaj događaj poprimati jos veće razmjere i da će Banjaluka opravdati činjenicu da je grad sporta.

(srpskainfo)

Usmrtio pješaka u Banjaluci pa pobjegao

Mijatović Radan (58) poginuo je sinoć oko 19 časova u saobraćajnoj nesreći na regionalnom putnom pravcu Banjaluka-Bronzani Majdan, u mjestu Jošikova voda.

Servisne informacije za 25. mart

Servisne informacije za ponedjeljak, 25. mart 2019. godine: Policijska uprava Na teritoriji grada desila su se tri krivična djela. Javni red i mir narušen je jednom, a prekršaja je bilo devet. Desilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica smrtno stradala , a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba hitne pomoći U Stanici hitne

TEGELTIJA: Neistinite informacije o krivičnim i disciplinskim prijavama protiv mene

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Milan Tegeltija, reagovao je na tekst jednog portala u kojem se navodi da je protiv njega i drugih članova savjeta podnesena disciplinska i krivična prijava za organizovani kriminal, zloupotrebu položaja i ovlaštenja. Njegovu reakciju objavljenu na Facebook profilu prenosimo u cjelini: “Kako to izgleda kad se neprofesionalnim radom novinara

VOLFGANG PETRIČ: Bombardovanje bilo nelegalno, problem KiM od ranije

Bivši izaslanik EU za Kosovo, koji je učestvovao u pregovorima u Rambujeu, Volfgang Petrič istakao je danas poslije podne, na diskusiji u Beču povodom 20 godina od početka NATO agresije na SRJ, da Srbija ima važnu ulogu na Zapadnom Balkanu, jer kao najveća zemlja regiona ima najveću odgovornost za sve što se desilo, ali i

Lopov upao u kuću u okolini Banjaluke, ukrao novac i alat

Policija traga za lopovom ili više njih, nakon što je prijavljeno da je u banjalučkom selu Borkovići, zaselak Kremenovići, iz kuće vlasništvo V.K. ukraden novac, ali i alat. Kako saznaju “Nezavisne”, u prijavi je navedeno da je u kuću provaljeno između 18. i 23. marta. “Kako se navodi u prijavi, ukradeno je oko 300 maraka,

Rekordni hitac Stefani Vukajlović

Talentovana atletičarka banjalučkog Borca Stefani Vukajlović, koja od 2015. studira na Univerzitetu Djuk u Sjedinjenim Američkim Državama juče je postavila rekord BiH u bacanju kladiva, saopštili su iz ovog kluba iz Grada na Vrbasu. Vukajlovićeva je ujedno postavila i školski rekord jer je kladivo bacila 62.73 metra. “Naša članica postavila je novi rekord BiH za