TRČALI STARI, MLADI, DJECA I ŽIVOTINJE Banjalučki polumaraton oborio rekord po broju učesnika

Danas su banjalučkom polumaratonu učestvovale sve generacije, od djece do najstarijih, a bilo je i životinja. 

U tri trke učestvovalo je više od 10.000 ljudi. Beograđanin Saša trčao je u ime svog druga koji se nekada bavio atletikom, te rekao da je stigao do cilja u ime svog druga koji danas nije mogo biti ovdje.

Nekoliko građana trčalo je sa svojim ljubimcima, neki su izašli da probaju porodično, a bilo je i onih koji su trčali u majicama sa natpisom „Pravda za Davida“.

Prvi među maloljetnicima danas je bio Prnjavorčanin Nikola Petrović (17) koji je na „FunRun“ trci zauzeo treće mjesto.

– Zadovoljan sam uspjehom, iako sam sinoć trčao uličnu trku u Doboj, gdje sam bio peti, pa nisam stigao da se odmorim, ali i ovo je odličan rezultat – poručio je mladi Prnjavorčanin, te dodao da svoj uspjeh duguje svom ocu.

Na polumarato je bilo i nekoliko učestnika starijih od 80 godina, a trku je do kraja istrčao i najstariji takmičar. Među nešto starijim učesnicima bio je i Mladen Stevandić (57) iz Doboja, kojemu je ovo četvrti put da istči polumaraton.

– Inače se bavim atletikom i volim da trčim, zato se zahvaljujem organizatorima što su omogućili svima da učestvuju, bez obzira na godine. Ja sam kao mlad bio maratonac, tako da je sada ovaj polumaraton nastavak moje životne priče – rekao je Mladen.

Banjalučke ulice danas su bile bez automobila, a cijeli grad bio je u sportskom duhu. Mnogi takmičati kažu da je ovo trka u kojoj je bitno učestvovati i sebi dokazati da se može stići do cilja, a među njima je i banjalučanka Maja.

– Spremala sam se godinu dana i istrčala do kraja. Nema veze što nisam među prvima, to su profesionalci, važno je da sam ja pobijedila sebe i da sam ponosna što sam dio ovog sjajnog događaja – poručila je Maja (28).

Zadovoljan organizacijom i svim što je Banjaluka danas ponudila je i Nikola Brković, jedan od učesnika “FunRun” trke.

– Bilo mi je zadovoljstvo biti dio najvećeg događaja u gradu na Vrbasu. Ipak nisam bio dio glavnog spektakla, ali cilj mi je od narednih godina biti redovan učesnik. Trka “FunRun”, u kojoj sam ovaj put učestvovao, čini spoj mladih i starih ljudi, sportskih kolektiva, organizacija, koji kroz trcanje pokazuju da vole zdrav život i na taj način ga promovišu – poručio je Nikola.

Dodaje da se nada se da će iz godine u godinu ovaj događaj poprimati jos veće razmjere i da će Banjaluka opravdati činjenicu da je grad sporta.

(srpskainfo)

OGLAS GRADSKE UPRAVE Na prodaju garaže u šest ulica

Gradska uprava objavila je juče oglas o prodaji garaža pribavljanjem pismenih ponuda. Iz Gradske uprave je saopšteno da su na prodaju garaže u ulicama Filipa Macure, Masarikovoj, Majke Knežopoljke, Vojislava Đede Kecmanovića, Carice Milice i Sime Matavulja. – Pravo podnošenja ponude imaju fizička i pravna lica. Ponude se podnose zaključno sa 2. oktobrom 2018. godine

ZBOG SMJEŠTAJA U STUDENTSKE DOMOVE Nastava na fakultetima odgođena za 8. oktobar

Početak nastave na Banjalučkom univerzitetu u školskoj 2018/2019. godini, umjesto 1. oktobra, pomjeren je na 8. oktobar, zbog smještaja studenata u studentske domove i potreba organizovanja trećeg upisnog roka, čiji će konkurs biti objavljen u ponedjeljak. Potvrdio je ovo Dario Stanković, portparol Banjalučkog univerziteta, koji kaže da je nakon trećeg upisnog roka potrebno i završiti

PROMOTIVNA VOŽNJA Bajkeri u Banjaluci upozorili da su i školarci učesnici u saobraćaju

U Banjaluci je danas organizovana promotivna vožnja u organizaciji Moto-klub “Bezbjednost”, zajedno sa Moto klubom “Maršal” i motociklistima iz Auto kluba “Garaža 78”, a uz podršku Auto-moto saveza Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Motociklisti su sa vidnim obilježjima „ŠKOLA JE POČELA, BAJKERI ČUVAJMO NAŠU DJECU“! prodefilovali gradom kako bi doprinijeli podizanju svjesti

ZA VIKEND Obustava saobraćaja sutra u centru Banjaluke

Zbog rolerijade će sutra od 7 do 17 časova, biti obustavljen saobraćaj u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Aleje svetog Save (Pozorište) do Bulevara cara Dušana (Ekvator). Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja, regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova RS. Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja na linijama javnog prevoza

LJUBIVOJE RŠUMOVIĆ U BANJALUCI “Moramo više pažnje da posvetimo čitanju da nam djeca rastu uz knjigu”

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić ugostio je danas istaknutog srpskog književnika Ljubivoja Ršumovića, uz čije su stihove odrasle mnoge generacije. Na sastanku kojem je prisustvovao i predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske, Predrag Bjelošević, predsjednik Zoran Talić zahvalio je pjesniku, što daje veliki doprinos književnosti, pozorištu i uopšte kulturi Banjaluke i Republike Srpske. Književnk Ljubivoje

Upoznajte najbogatiji “parking” u Banjaluci

Treći sprat stambene zgrade na broju 79A, u Karađorđevoj ulici u Banjaluci, jedan je od najbogatijih i najveselijih u gradu na Vrbasu. Goran Filipović, otac dvomjesečnog Jakova, priča za “Nezavisne” da dječijeg smijeha u njihovom hodniku ne nedostaje. Pored njegovog sinčića, u susjednim stanovima odrastaju još tri bebe. (Nezavisne)