Vijesti 18.03.2016.

Trčim jer štrčim: Kupite kilometre i pomozite liječenju fudbalera Miloša Božovića

ČITANJE: 2 minute
sanja kavaz
Blogerska i ljubiteljica trčanja Sanja Kavaz pokrenula je humanitarnu akciju “80 km za život” u okviru koje će “prodavati” kilometre sa svog završnog treninga za pripreme za utrku “100 milja Istre” kako bi prikupila sredstva za pomoć Milošu Božoviću.

Podsjećamo, Božović je 2014. godine, tokom fudbalske utakmice omladinske premijer lige BiH, kao golman doživio tešku povredu glave usljed nenamjernog udarca protivničkog igrača. Povrede su bile jako teške tako da je i nakon višemjesečnog liječenja i velikog broja operativnih zahvata, Miloš još uvijek u komi. Za nastavak njegovog liječenja i pokušaj buđenja ovog mladog čovjeka na klinici Scmieder u Njemačkoj je potrebno 150.000 eura.

– U subotu 26. marta je moj završni trening u okviru utrka “100 milja Istre”. Odlučila sam da taj trening iskoristim tako da privučem pažnju i prodam kilometre sa tok treninga kako bi skupila novac za Miloša. Napravila sam tarifu – što je kilometar teži to je skuplji, pa su tako posljednji kilometri zapravo i najskuplji.

Oni koji su na polumaratonskoj dužini od 20 kilometara i maratonskoj od 40 kilometara su posebno skuplji, što će trkači razumjeti. Posljednji kilometar košta 300 konvertibilnih maraka jer ću na tom kilometru završiti dva maratona, a taj kilometar je već prodat- ispričala je Sanja za Klix.ba dodavši kako je sve organizovano u dogovoru sa Crvenim krstom Istočna Ilidža koji inače koordinira sve aktivnosti humanitarnog karaktera za Miloša.

– Odlučila sam da sva sredstva idu na jedan račun kako bi znali ko je platio i koliko. Oni koji žele rezervisati kilometre odu na Facebook stranicu ‘Trčim jer štrčim’ i upišu se sa podacima o tome ko su i koji kilometar rezervišu, a nakon što izvrše uplatu ili nakon što uslikaju uplatnicu slijedi potvrda kupljenog kilometra. Uplate vrše privatna lica, anonimna lica, grupe, timovi i firme koje se javljaju preko mog inboxa. Samo preko anonimnih uplata skupljeno je već 600 KM, a do danas je sakupljeno blizu 1.000 KM- rekla je Sanja.

Trening je zakazan za 26. mart kada će oko Sarajeva trčati 80 km sa oko 2.000 metara uspona.

(Klix)