Vijesti 30.10.2016.

Treba li Banjaluci još jedan bioskop?

ČITANJE: 1 minuta

Nema filmskog ugođaja do onoga na velikom platnu, a u Banjaluci ga imate samo na jednom mjestu – u “Palasu”, jedinom gradskom bioskopu. Nekad ih je bilo više, pa je i repertoar bio raznovrsniji. Dok jedni priželjkuju barem još jedan bioskop, drugima je, i ovaj sa četiri sale, sasvim dovoljan. Do filmova, kažu, nikad lakše.

“Prostora za rast je uvijek, nekad bude period kad nam je viška jedna sala, a nekad se desi, kao recimo period koji očekujemo kada bi nam dobro došle još dvije-tri sale”, rekla je portparol multipleksa „Palas“ Marina Popović.

Što da ne, slaže se ministar prosvjete i kulture. Ali priznaje da ima prečih stvari. Dane Malešević kaže da bi valjalo i veće pozorište ili zgrada filharamonije, ali da fali novca. Ali nije samo to problem.

“Kad vidimo posjećenost nekih manifestacija izuzev onih gdje se toči pivo onda možemo vidjeti da nama i trenutni kapaciteti mnogih tih objekata zadovoljavaju”, rekao je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević.

Sudeći prema ministru, gradu veličine Banjaluke dovoljan je jedan multipleks. Za one koji vole raznovrsniji repertoar ostaje da sačekaju da njihov omiljeni žanr dođe na red.

Nekad su filmoljupci uživali i u bioskopu “Kozara” koji je imao čak i dio na otvorenom. Zatvoren je zbog rekonstrukcije prije nekoliko godina i više nije otvoren. Kako su nam rekli sugrađani, bilo je to mjesto pravih uspomena. Koje je, na kraju, to i postalo. Uspomena. I parking.

(ATV)