Vijesti 01.08.2016.

“Treba više sluha za probleme građana”

ČITANJE: 2 minute

Stanovnici centra grada svakodnevno se susreću sa brojnim problemima, među kojima su zakrčeni ulazi u zgrade, neredovne platiše u zajednicama etažnih vlasnika, ali i zapušteni objekti, kao i nedostatak parking prostora i dječijih igrališta.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Centar dva Saša Dragoljić kaže da u ovoj mjesnoj zajednici ima oko 6.500 stanovnika te da postoje brojni komunalni problemi koji bi bili lako rješivi ako bi gradske vlasti imale više sluha za prijedloge građana.

Naglašava da stanovnici smatraju da je neophodno da hitno bude urađena izmjena i dopuna Zakona o održavanju stambenih zgrada.

– Neophodno je da se ostvari bolja saradnja između gradskih vlasti i predstavnika mjesnih zajednica koji prenose zahtjeve i ideje građana. Nadam se da ćemo sa idućim gradonačelnikom imati bolju saradnju – rekao je Dragoljić.

S obzirom na to da je već pet godina predsjednik Savjeta MZ Centar dva, svakodnevno je, kaže, na terenu i zna na šta se građani žale.

– Meni se stanovnici Centra koji mahom žive u zgradama žale prije svega na neredovne platiše u zajednici etažnih vlasnika – naglašava Dragoljić.

Dodaje da su među glavnim problemima sa kojima se susreću i zakrčeni pristupni putevi i ulazi u zgrade.

– Rijetko kojoj zgradi mogu prići invalidska kolica ili vatrogasno i vozilo Hitne pomoći, jer se automobili parkiraju na samom ulazu. Mnogi su mi se žalili i na lošu komunikaciju sa komunalnom policijom, koja često ne izlazi na teren kada je građani pozovu – kazao je Dragoljić.

Smatra da bi problem starih i nedovršenih objekata trebalo što prije riješiti, jer su ruglo grada.

– Pojedine majke su mi se žalile da se djeca igraju u nedovršenim zgradama pa se često nabodu na željezo i slično. Postoje objekti čija je gradnja započeta prije 20 godina i još nije završena. Mislim da bi se trebalo riješiti pitanje tih objekata, da se grade ili ruše – smatra Dragoljić.

Nedostatak parking mjesta i dječijih igrališta, kao i loša usluga “Čistoće” samo su, ističe, neke od primjedaba nezadovoljnih Banjalučana.

– Svi zajedno moramo učestvovati u projektima da bismo ostvarili pomak. Ne možemo samo sjediti i kritikovati. Treba se obraćati i predstavnicima mjesnih zajednica, ali i komunalnoj policiji i svima koji rade za opšti interes. Ne treba odustajati, već omladina treba da ostane ovdje i napravi pomak da bi nam svima bilo bolje – poručio je Dragoljić.

Donatori

Saša Dragoljić smatra da gradske vlasti nemaju sluha za donatore i investitore.

– Primjer za to su i zahvalnice koje nisu dobili brojni ljudi koji žive u inostranstvu, a koji su nam pomogli poslije poplava. Ukazivao sam na to, ali nikada me nisu poslušali – kazao je Dragoljić.

(Glas Srpske)