Vijesti 03.12.2015.

Trebinje: Neophodno još 50 policajaca

ČITANJE: 2 minute
policija-rs-ilustracija-172015
Načelnik Centra javne bezbjednosti (CJB) Trebinje Žarko Laketa rekao je danas da će ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske uputiti prijedlog za prijem pedeset policijskih službenika-operativaca u ovaj centar, te da će zahtijevati da se vrati stanično odjeljenje u opštinu Istočni Mostar.

– S obzirom na situaciju u svijetu broj policijskih službenika – izvršilaca mora biti povećan u opštinama koje graniče sa Federacijom BiH, poput Berkovića i Ljubinja- rekao je Laketa novinarima u Trebinju.

Laketa je podsjetio da Istočni Mostar nema stanično odjeljenje od 2008. godine, naglašavajući da je u toj opštini neophodno postojanje odjeljenja sa komandirom i najmanje šest policijskuih službenika.

On je ukazao i na pojavu lažnih prosjaka na području Trebinja, dodajući da policija po ovom pitanju preduzima određene aktivnosti.

Govoreći o stanju bezbjednosti u novembru, Laketa je istakao da na području koje pokriva CJB Trebinje trenutno nema događanja koji bi narušili za sada zadovoljavajuće stanje.

Laketa je dodao da je u protekla četiri mjeseca, od kada se nalazi na funkciji načelnika Centra, obišao sve lokalne zajednice u Hercegovini i razgovarao sa rukovodstvom, te izrazio zadovoljstvo što niko nije imao primjedbi na rad policije.

– Insistiranje na podizanju saradnje sa građanima urodilo je plodom, tako da su informacije koje smo od njih dobijali doprinjele rasvjetljavanju pojedinih krivičnih djela- rekao je Laketa.

Službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje u novembru su evidentirali 32 krivična djela i 31 saobraćajnu nezgodu u kojoj je poginulo jedno lice, dok narušavanja javnog reda i mira u većem obimu nije bilo.

Predstavnici CJB-a su poručili da će s ciljem podizanja nivoa bezbjednosti saobraćaja u narednom periodu policija vršiti pojačane kontrole, s akcentom na kontrolu vožnje pod uticajem alkohola i opojnih sredstava, kao i kontrole brzine kretanja vozila.

(Agencije)