Vijesti 04.11.2015.

Trebinje: Požar na objektu starog “Novoteksa”

ČITANJE: 2 minute
NOVOTEKS POZAR
Objekat starog pogona trebinjskog „Novoteksa“ koji je u ratu granatiran i porušen ponovo je gorio juče (srijeda) ujutro, a vatrogasci su požar sanirali oko 11,30 časova, nakon čega je utvrđeno da je u pitanju bila samo velika panika, s obzirom na gust crni dim koji se uzizao iznad objekta, a materijalne štete nije ni bilo.

U Centru javne bezbjednosti Trebinje kažu da su dojavu o požaru zaprimili oko 11 časova, kada je i vatrogascima javljeno da gori Stari Novoteks, ali, s obzirom da je u pitanju ruinirana zgrada, materijalne štete nije bilo.

Vatrogasci kažu da je gorjela jedna velika prostorija u kojoj su bile plastične vješalice zaostale još iz vremena dok je ovaj tekstilni gigant radio u punom pogonu, ali se ne zna šta je prouzrokovalo plamen, iako se pretpostavlja da bi mogao biti u pitanju ljudski faktor, s obzirom da je ovaj objekat idealno stjecište skitnica i narkomana.

Danko Vuković, komandir Vatrogasne jedinice Trebinje je potvrdio da su i oni oko 11 časova zaprimili prijavu o požaru i, dejstvujući sa jednim navalnim vozilom, ubrzo ugasili vatru.

– Gorjele su vješalice zaostale najvjerovatnije iz vremena dok je firma radila, ali smo brzo intervenisali i izvršili i preventivne mjere da ne bi ponovono vatra buknula- kaže Vuković.

S obzirom da je požar izbio u dijelu objekta koji nije okrenut ulici, a čija je ograda zarasla u šiblje i draču koji su sada suvi, postojala je bojazan da se vatra može proširiti  i na kuće koje se nalaze odmah iza ograde „Novoteksa“, ali se to nije desilo brzom intervencijom vatrogasaca.

Vuković kaže da oni ovakve objekte ne mogu trajno zaštititi od požara ili preventivno djelovati.

Zgradu Starog Novoteksa je prije dvije godine kupilo Javno preduzeće „Nikola Tesla“ za 400.000 maraka, odakle je bilo najava da će se obnoviti i osposobiti za rad, ali je i do danas ostala nezaštićena i predstavlja idealno sklonište skitnicama i narkomanima…

(NN)