Vijesti 31.07.2020.

TREBINJE: Ugašen požar nad Banjevcima

ČITANJE: 1 minuta

Zahvaljujući dejstvu helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske i nadljudskim naporima posade požar iznad naselja Banjevci kod Trebinja konačno je ugašen.

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić rekao je Srni da je helikpoter od utorka na terenu, te da je za potrebe izviđanja i gašenja požara izvršeno 80 letova, a izbačeno je 73 vedra/tone vode.

Kusturić je dodao da su vatrenu stihiju gasili po šest sati dnevno, tako da je helikopter djelovao svakodnevno od utorka, ali su uspjeli uprkos veoma teškim uslovima, jakom vjetru i nepristupačnoj lokaciji.

Istovremeno, dok je jedan helikopter Helikopterskog servisa Repubike Srpske angažovan u Trebinju, drugi je danas i sutra u akciji medicinskih evakuacija iz Beograda.

Kusturić je istakao da se već godinama unazad pokazalo da je ovo period kada je neophodan maksimalni angažman helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske u raznim hitnim intervencijama, poput ovih u Trebinju i Beogradu.

“To je i period kada se potvrđuje da nam je apsolutno neophodno da imamo još helikoptera. Danas je jedan u Trebinju, a drugi u Beogradu zbog hitnosti operacija”, rekao je Kusturić, naglasivši da je Helikopterski servis Republike Srpske u proteklih šest mjeseci imao 23 medicinske evakuacije.

(Srna)

Oznake: Požar, Trebinje