Sport 22.04.2018.

TREĆA ETAPA EUROKUPA Kajakaška elita Evrope u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Banjaluka je opet ugostila svjetske kajakaške velesile na trećoj etapi Eurokupa, a među 150 kajakaša koji su doputovali je i višestruki osvajač medalja sa svjetskih prvenstava, austrijanac Gerhard Šmit. Rijeka Vrbas mu nije nepoznata, i kaže da joj se često i rado vraća.

“Rijeka Vrbas je odlična za kajak na divljim vodama. Obožavam da veslam u Kanjonu. Tamo je priroda prelijepa, i zaista uživam dok vozim kroz taj dio rijeke. Još kada se tome doda ovaj prizor sunca, rijeke i tvrđave Kastela, onda vam je jasno zašto volim da dođem u Banjaluku”, rekao je Šmit.

Šmit je bio najbrži prvog dana takmičenja, u spust trci koja se vozila od Slapa u Novoseliji do tvrđave Kastel. Zadovoljan je ostvarenim rezultatom, ali najviše time što je provjerio formu za nadolazećio dio sezone.

“Konkurencija je odlična. Tu je i vaš Darko Savić, za kojeg imam samo riječi hvale, ali i svi ostali momci koji su u samom vrhu našeg sporta. Ovo je odlična prilika za sve nas podignemo formu pred Svjetski kup i Svjetsko prvenstvo”, istakao je Šmit.

U Kajak kanu klubu “Vrbas” koji je organizator treće trke Eurokupa, kažu da su zadovoljni što je Banjaluka i ove godine na kajakaškoj mapi Evrope, a boje “Vrbasa” niz Vrbasa, u trci spusta branio je izmežu ostalih i Anes Sudić.

“Drago mi je što je Banjaluka opet ugostila svjetske kajakaške velesile. Tu su i kajakši iz Austrije kojima je ovo izborno takmičenje. Tu je i Gerhard Šmit, višestruki osvajač medalja sa svjetskih prvestava. Vrijeme je odlično voda je odlična, tako da je sve super”, istakao je Subić.

Šlager takmičenja, trka u disciplini sprint, na proramu je u nedjelju, u Kanjonu Tijesno sa početkom u 10 časova.

(ATV)