Sport 25.10.2016.

Treća uzastopna pobjeda: Austrijski Borac slavio sa nevjerovatnih 11:0!

ČITANJE: 1 minuta

Fudbaleri Borca iz Beča, pobratimi imenjaka iz Banjaluke, u 8. prvenstvenom kolu 2. Klasse A ispratili su goleadom domaćina Union Calaromania Wien te zabilježili nevjerovatnu pobjedu od 0:11!

Od samog početka utakmice uočena je velika razlika u kvalitetu ekipa, a već nakon 7. minuta kapiten Erik Stanisavljev sa 11 metera donio je prednost Borcu.

Slaviša Rosić u 10. minutu povećava prednost gostiju, a u 20. minuti Darko Kojić postiže svoj 6. gol u dresu Borca i izbija na 1. poziciju strijelaca Borca u ktuelnoj sezoni.

U 37. minutu Rosić svojim drugim pogodkom povećava prednost na 0:4. Pred sam kraj prvog poluvremena krilni napadač Branko Šaganović trese mrežu gostiju, prvo u 44., pa i u 45. minutu igre za veliku prednost Borca.

Nakon pauze na terenu se ništa nije mijenjalo, fudbaleri Borca su dominirali na svim pozicijama, Goran Subić u 52. minutu igre takođe trese mrežu ali se gol poništio radi ofsajda. U 55. minutu u listu strijelaca se upisao i David Stojčić, a 8 minuta kasnije i Mladen Milošević.

Subić ipak postiže regularan gol u 66. minutu nakon čega je na semaforu pisalo 0:9. Desni bek Borca Nikola Kostić upisuje se u listu strijelaca 5 minuta prije kraja utakmice i broj golova u mreži domaćina postaje dvocifren.

Goleadu Borca zaključio je het-trik Rosića u 87. minutu za konačnih 0:11!

Union Calaromania Wien : FK Borac Vienna 0:11 (0:6).

Za Borac nastupali: Slobodan Vasiljević , Nikola Kostić, Milan Matić, Aleksandar Stojčić, Mladen Milošević, Erik Stanisavljev, Dragan Dzakula (od 63. minuta Miloš Živanović), Darko Kojić (od 49. minuta Goran Subić), Branko Šaganović, Slaviša Rosić, David Stojčić.

U 9. kolu, 30.10. u 12 časova, fudbaleri Borca dočekuju prvoplasiranu ekipu Wiener Akademik, što će, sudeći po dosadašnjim partijama dva kluba biti derbi kola i uživanje za sve ljubitelje fudbala.

(banjaluka.net)