Sport 25.02.2017.

Treći banjalučki M.tel polumaraton: “Ne traži izgovor, počni da trčiš”

ČITANJE: 2 minute

Banjaluka će i ove godine biti na svjetskoj mapi velikih takmičenja, a tehničke pripreme za 3. Banjalučki M:tel polumaraton, koji će biti održan 14. maja, počele su juče prvom sjednicom Organizacionog odbora.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke i predsjednik OO, izrazio je nadu da će sve biti dobro organizovano i da će Banjaluka biti dobar domaćin.

“Pred nama je lijepa priča u kontekstu svega onoga što želimo u našem gradu. Banjaluka se regionalno pozicionira i želimo da budemo rame uz rame s vodećim regionalnim centrima, konkretno u ovom slučaju s Beogradom i Ljubljanom. U ovu priču se uklapa i to kada o Banjaluci govorimo kao gradu zelenila, mladih i sporta”, rekao je Radojičić i podsjetio da su pokrenuti rekonstrukcija trim staze na Banj brdu, izgradnja i rekonstrukcija dječjih igrališta, kao i rekonstrukcija dvorane u nekadašnjem Šoping-centru.

Direktor trke Vladimir Selec zahvalio je gradonačelniku i gradu što su polumaraton prepoznali kao kvalitetan događaj i podržali ga, te istakao da se nada da će ulicama grada trčati 5.000 ljudi, koliko je nastupilo prošle godine, ako ne i više.

“Prijavljeno je oko 800 trkača, a od toga je 300 Banjalučana. Te brojke su duplo veće nego što su bile prošle godine u ovo vrijeme. Doći će mnogo elitnih trkača, a dosad imamo prijave iz više od 20 zemalja”, rekao je Selec.

Biće održane četiri trke. Kao i prošle godine, pored glavne trke, biće “Nektar Fun run trke” i “Gazprom Petrol Stations” štafetni polumaraton, a novina je trka “Bambini ran” za djecu predškolskog uzrasta.

Misija polumaratona je da podstakne ljude da se bave sportom i rekreacijom, pa je u skladu s tim Goran Ćorić, direktor marketnig tima Banjalučkog M:tel polumaratona, istakao nadu da će svako pronaći trku za sebe, te objavio početak kampanje “Ne traži izgovor, počni da trčiš”.

“Od danas ako neko, ko nikada nije trčao, počne da se priprema može da istrči polumaraton. Takođe, može da se pridruži našoj školi trčanja u Trkačkom rekreativnom klubu TRK”, rekao je Ćorić i gradonačelniku Radojičiću simbolično uručio startni broj jedan za ovogodišnji polumaraton.

Gradonačelnik je uz osmijeh prokomentarisao da je slogan kao za njega pisan.

Stiže Bordin

Đelindo Bordin, osvajač zlatne medalje u maratonu s Olimpijskih igara u Seulu 1988. godine i dvostruki evropski šampion, trebalo bi da dođe u Banjaluku.

“Naš novi sportski sponzor je firma ‘Diadora’ iz Italije i njihov generalni menadžer za trčanje je Đelindo Bordin, koji će doći na naš polumaraton”, rekao je Selec.

(Nezavisne)